Отидете към основна версия

3 701 16

Откриха военна база на "Вагнер" в Беларус, показаха сателитни изображения

  • беларус-
  • минск-
  • сателитни-
  • изображения-
  • вагнер-
  • база

На югоизток от столицата на Беларус, Минск

Източник: БГНЕС

Последните сателитни изображения на военна база, разположена на югоизток от столицата на Беларус, Минск, показват нови съоръжения, които са изградени през последните дни, съобщава агенция "Ройтерс".

Предполага, се че са свързани със създаването на база за руската частна военна компания "Вагнер", цитира news.bg.

Руските медии съобщиха, че ръководителят на "Вагнер", Евгений Пригожин, e пристигнал в Беларус във вторник и групировката може да създаде нова база в празно военно съоръжение близо до град Асиповичи, на около 90 километра от Минск.

Снимките, заснети от сателитите Sentinel 2 на Европейската космическа агенция на 27 юни, показват редица нови структури в село Цел, които не са били налице на 14 юни.

Президентът на Беларус, Александър Лукашенко, покани "Вагнер" да извършва операции в страната като част от споразумение, което е било постигнато и сложи край на бунта в Русия в събота.

Руският лидер, Владимир Путин, заяви, че бойците от "Вагнер" са свободни да се преместят в Беларус, да се присъединят към руската армия или да се върнат у дома след бунта, който, според него, имаше риск да доведе до гражданска война в Русия.

Пригожин обясни, че бунтът бе започнат с цел да поискат промени във военното ръководство, което е обвинено за неуспехите във войната в Украйна и за да предотврати разпускането на силите си, след като им е било наредено да се подчинят на Министерството на отбраната на Русия.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: