Отидете към основна версия

2 619 0

Слонове протестират в Тайланд

  • тайланд-
  • слонове-
  • протест

Правителството в страната обмисля големи промени в закона за дивите и питомни животни

Снимки ЕПА/БГНЕС

Стотици слонове и техните водачи се събраха в историческия парк Аютая в Тайланд, за да протестират срещу новия закон за дивата природа, съобщава местният вестник „Банкок поуст“.

Протестното шествие премина през града и се отправи към парламента, за да изрази недоволството и опасенията си срещу промените в закона за защита на дивата природа.

Измененията, имат за цел да предотвратят залавянето на диви слонове и използването им като туристическа атракция и като товарни животни.

Водачите са уплашени, че промените ще се отразят върху техните работни места. По време на протеста се чуваха гневни възгласи, че никой не се е допитал до тях относно плануваните промени.

В една от промените на закона се казва, че ако собствениците на „домашни слонове“ не са с изрядни документи и лицензи, животните им ще бъдат конфискувани от държавата.

Някои собственици на слонове, коментираха пред изданието, че тайландското правителство всъщност няма за цел да опазва и да се грижи за слоновете, а е притиснато от Международната конвенция за търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини