Last news in Fakti

24 Октомври, 2013 12:55 2 612 0

Слонове протестират в Тайланд

  • тайланд-
  • слонове-
  • протест

Правителството в страната обмисля големи промени в закона за дивите и питомни животни

Слонове протестират в Тайланд - 1
Снимки ЕПА/БГНЕС

Стотици слонове и техните водачи се събраха в историческия парк Аютая в Тайланд, за да протестират срещу новия закон за дивата природа, съобщава местният вестник „Банкок поуст“.

Протестното шествие премина през града и се отправи към парламента, за да изрази недоволството и опасенията си срещу промените в закона за защита на дивата природа.

Измененията, имат за цел да предотвратят залавянето на диви слонове и използването им като туристическа атракция и като товарни животни.

Водачите са уплашени, че промените ще се отразят върху техните работни места. По време на протеста се чуваха гневни възгласи, че никой не се е допитал до тях относно плануваните промени.

В една от промените на закона се казва, че ако собствениците на „домашни слонове“ не са с изрядни документи и лицензи, животните им ще бъдат конфискувани от държавата.

Някои собственици на слонове, коментираха пред изданието, че тайландското правителство всъщност няма за цел да опазва и да се грижи за слоновете, а е притиснато от Международната конвенция за търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА