Отидете към основна версия

1 002 0

Закопчаха петима протестиращи, качени на покрива в шотландска петролна рафинерия

  • шотландия-
  • протест-
  • рафинерия-
  • арести

Преди това около 200 души изминаха пеша разстоянието от около километър и половина от лагера на екоактивистите до оградата на завода

Петима души бяха арестувани, след като екоактивисти организираха вчера ден на съпротива в петролна рафинерия в централна Шотландия, предадоха Прес асосиейшън и ДПА.

Четирима души се качиха на покрива на газовата електроцентрала, която захранва петролната рафинерия в град Грейнджмут, и издигнаха транспарант с надпис „Климатична справедливост за Грейнджмут“ вчера следобед.

Преди това около 200 души изминаха пеша разстоянието от около километър и половина от лагера на екоактивистите до оградата на завода.

Полицията каза, че установила контакт с групата, която се е качила на покрива, и участниците сами са слезли оттам и не са били арестувани.

Други петима души са били арестувани във връзка с нарушаване на обществения ред.

Активисти са се събрали на петдневен лагер, за който се смята, че е най-големият протестен лагер в Шотландия от десетилетие.

От газовата електроцентрала заявиха, че управляват „безопасен устойчив бизнес“ и изпълняват своите отговорности във връзка с опазването на климата.

Климатичният лагер отвори врати в сряда вечерта. Климатичните активисти твърдят, че комбинираните емисии от газовата електроцентрала и петролната рафинерия, която тя захранва, я правят най-замърсяващият обект в Шотландия, създавайки 2,4 милиона тона годишни емисии според анализираните данни от Шотландската агенция за опазване на околната среда.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: