Отидете към основна версия

1 277 25

Джеймс Клевърли може да бъде следващия министър на отбраната на Великобритания

  • великобритания-
  • бен уолъс-
  • министър-
  • отбрана

Сегашният министър - Бен Уолъс обяви намерението си да напусне поста

Източник: БГНЕС

Според информация от The Times и европейската редакция на Politico, настоящият британски външен министър Джеймс Клевърли може да бъде новият министър на отбраната на Великобритания, замествайки Бен Уолъс, който обяви намерението си да напусне поста. Тази сфера е от съществено значение за премиера Риши Сунак, особено в контекста на войната на Руската федерация срещу Украйна, а Клевърли има опит в отбранителната сфера, поради своята настояща позиция. Той е също военен.

Възможният кандидат за министър на външните работи е бившият министър на външната търговия Ан-Мари Тревелян, която може да поеме тази роля вместо Клевърли.

Освен Клевърли, Politico споменава и младшия министър на сигурността Том Тугендхат като възможен кандидат за поста на министър на отбраната.

Други възможни кандидати за министър на отбраната на Великобритания, споменати от Politico, включват заместник-министър на въоръжените сили Джеймс Хипи, главен секретар на министерството на финансите Джон Глен и лидерът на Камарата на общините Пени Мордонт.

Бен Уолъс потвърди своите намерения за оттегляне по време на предстоящите промени в правителството и не планира да се кандидатира на следващите избори. Той информира премиера Сунак за своите планове още на 16 юни и първоначално искаше да задържи новината до по-подходящ момент, когато тя няма да допринесе за намаляващата подкрепа за Консервативната партия.

Допълнително, списъкът на Politico с възможни кандидати за министър на отбраната на Великобритания включва Джони Мърсър, военен ветеран и депутат от Плимут, който е известен с активната си кампания за подобряване на условията на военните ветерани и активното му използване на социалните медии. Том Тугендхат, министърът на сигурността и бившият председател на комисията по външни работи на Камарата на общините, също е споменат като възможен кандидат.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: