Отидете към основна версия

966 5

Пожарите в Гърция не спират да бушуват

  • гърция-
  • пожари-
  • борба-
  • горски

Противопожарните служби продължават да се борят неуморно с горските пожари

Източник: БГНЕС

Гръцките противопожарни служби продължават да се борят неуморно с горските пожари на островите Родос, Евбея и Корфу, както и в региона Ахея на Пелопонес. Пламъците продължават да се разпространяват, а силните ветрове, високите температури и сушата само подхранват пожарите, които и днес продължават да горят.

На остров Родос, разположен в Югоизточното Егейско море, горските пожари продължават вече една седмица. Жителите и туристите бяха евакуирани от засегнатите райони, но пламъците все още заплашват регионите Генади и Вати на югоизток, както и Малонас и Масари на север.

На остров Евбея, на който обикновено има по-малко пожари, на местните жители на градовете Платанистос и Потами им бе наредено да се евакуират към континенталния град Каристос около 2:00 ч. сутринта, след като пожарът в този район се разпали отново. Също така, на остров Корфу имаше нови пожари в района на Палия Перитея на северозапад.

Единствено в региона Ахея имаше малко подобрение, като пожарът в село Дервенаки, Коринтия, показа признаци на отслабване, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: