Отидете към основна версия

2 219 22

Военно учение с американска атомна подводница

  • южна корея-
  • сащ-
  • учение-
  • подводница

То се провежда съвместно с Южна Корея

Снимки: ЕРА/БГНЕС

Военнослужещите на Република Корея и САЩ проведоха учения в акваторията на остров Чеджу с участието на американската атомна подводница USS Annapolis. Това съобщи агенция Yonhap.

Отбелязва се, че ученията са имали за цел да отработят отговор на появата на подводница на КНДР в района. USS Annapolis пристигна във военноморската база на южнокорейския флот в град Джеджу на 24 юли.

На 18 юли американската стратегическа подводница USS Kentucky влезе в пристанището на Пусан с ядрено оръжие на борда. Визитата се състоя по време на първата среща на консултативната група по ядрено планиране на Република Корея и САЩ в Сеул. След това президентът на Южна Корея Юн Сеок Йол се качи на борда на подводницата.

На 20 юли министърът на отбраната на Северна Корея Кан Сун Нам предупреди, че навлизането на USS Kentucky в Пусан може да бъде условие за използването на ядрени оръжия от Пхенян. В отговор на 21 юли Министерството на националната отбрана на Република Корея заяви, че използването на ядрени оръжия от Пхенян срещу съюза на Сеул и Вашингтон ще доведе до края на съществуването на КНДР.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: