Отидете към основна версия

2 537 35

Мелони: Миграцията не е решението на демографската криза на Европа

  • италия-
  • мелони-
  • демографска криза-
  • европа-
  • мигранти

Това бе казано по време на среща на върха за демография в Будапеща, организирана от унгарския премиер Виктор Орбан

Източник: БГНЕС

Италианският премиер Джорджия Мелони заяви, че миграцията не е решението на демографската криза на Европа и подчерта важността на решенията на европейските граждани за справяне с кризата в европейската социална система. Това бе казано по време на среща на върха за демография в Будапеща, организирана от унгарския премиер Виктор Орбан.

Мелони сподели, че въпреки частичната полза от легалната миграция за икономиките, тя не може да реши демографските проблеми на континента. Тя подчерта важността на усилията за укрепване на традиционните структури на семейството и борбата срещу намаляващата раждаемост.

Орбан, от своя страна, подчерта важността на консервативните правителства в Европа и настоя, че Италия и Унгария водят начинание за изместване на политиката на ЕС надясно.

Въпреки усилията на правителството на Мелони, миграционните потоци продължават да нарастват в Италия. Тази година са пристигнали около 126 000 мигранти, в сравнение с 66 000 през същия период на предходната година.

Двамата лидери подчертават необходимостта от съвместни действия в ЕС по отношение на миграцията, включително подкрепа за страните на произход и транзит на мигрантите, борба с контрабандистите на хора и репатриране на тези, които нямат право да останат, цитира "Фокус".

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 22 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: