Отидете към основна версия

1 722 16

Помолиха жителите на Сиатъл да пестят вода

  • сиатъл-
  • сащ-
  • суша-
  • вода-
  • пестене

В по-голямата част от щата продължава да има суша

Снимка: Уикипедия

Общественият доставчик на комунални услуги в Сиатъл моли около 1,5 милиона потребители в района да използват по-малко вода, тъй като в по-голямата част от щата продължава да има суша, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА

Жителите бяха помолени вчера да спрат да поливат тревните си площи, да намалят времето за вземане на душ, да пускат само пълни перални и съдомиялни машини и да поправят течащи тръби и течащи тоалетни, се казва в съобщение на уебсайта на дружеството.

Необичайно сухото лято, както и прогнозата за продължаващо засушаване, включително потенциално забавяне на продължителните есенни дъждове, предизвикаха опасения за наличието на достатъчно вода за хората и рибата, заявиха от предприятието.

"Нашият хидроложки модел предполага източване на планинските ни резервоари. Нивата на водата вече са по-ниски от средните и ние се приспособяваме, за да поддържаме адекватно водоснабдяване за нашите клиенти и реките тази есен", каза в онлайн изявление Елизабет Гарсия, специалист по планиране на водните ресурси в комуналната компания.

Гарсия каза, че клиентите са помолени да използват по-малко вода, докато не падне достатъчно дъжд, за да се напълнят планинските резервоари до необходимите нива. За последен път подобно искане е било отправено през 2015 г., заявиха от предприятието.

Ако условията не се подобрят, Сиатълските обществени комунални услуги могат да наложат ограничения на водата.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини