Отидете към основна версия

2 675 29

Изтребителна ескадрила на САЩ, която се състои от изтребители F-16, е в Близкия изток

  • сащ-
  • ф-16-
  • близкия изток-
  • ескадрила-
  • пентагона-
  • ирак-
  • сирия

Трансферът е извършен на фона на значителното нарастване на заплахите в района

Снимка: Shutterstock

Според говорителя на Министерството на отбраната на САЩ бригаден генерал Патрик Райдър, 119-та експедиционна изтребителна ескадрила на Националната гвардия е пристигнала в района на Близкия изток, предава руската служба на "Би Би Си".

Ескадрилата се състои от изтребители F-16. Пентагонът не разкрива къде точно ще бъде разположен, цитирана от News.bg.

Според Райдър трансферът е извършен на фона на значително нарастване на заплахите за интересите на САЩ в Близкия изток.

Говорителят на Пентагона припомни, че наскоро е имало най-малко 13 атаки срещу американски обекти и военен персонал в Ирак и Сирия. Според него Съединените щати няма да се поколебаят да предприемат решителни действия, ако е необходимо, за да защитят своите сили и интереси в региона.

"Виждаме перспективата за по-значителна ескалация срещу американските сили и персонал в целия регион в много близко бъдеще, идваща от ирански подставени лица и в крайна сметка от самия Иран", каза Райдър, цитиран от Асошиейтед прес.

Едновременно стана известно, че Австралия също изпраща свои войски и военнотранспортни самолети в Близкия изток поради нарастващата загриженост за австралийските граждани в региона и в случай, че ситуацията се влоши още повече.

Двата C-130J Super Hercules се изпращат, за да допълнят тежкия транспортен самолет C-17A Globemaster и въздушния танкер KC-30, които вече са в Близкия изток, каза австралийският министър на отбраната Ричард Марлс.

В интервю за австралийската ABC той каза, че ще участва "значителен брой" войници, но не уточни колко войници ще бъдат изпратени или къде ще бъдат разположени.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 24 гласа.

Свързани новини