Last news in Fakti

25 Октомври, 2023 10:51 2 622 29

Изтребителна ескадрила на САЩ, която се състои от изтребители F-16, е в Близкия изток

  • сащ-
  • ф-16-
  • близкия изток-
  • ескадрила-
  • пентагона-
  • ирак-
  • сирия

Трансферът е извършен на фона на значителното нарастване на заплахите в района

Изтребителна ескадрила на САЩ, която се състои от изтребители F-16, е в Близкия изток - 1
Снимка: Shutterstock

Според говорителя на Министерството на отбраната на САЩ бригаден генерал Патрик Райдър, 119-та експедиционна изтребителна ескадрила на Националната гвардия е пристигнала в района на Близкия изток, предава руската служба на "Би Би Си".

Ескадрилата се състои от изтребители F-16. Пентагонът не разкрива къде точно ще бъде разположен, цитирана от News.bg.

Според Райдър трансферът е извършен на фона на значително нарастване на заплахите за интересите на САЩ в Близкия изток.

Говорителят на Пентагона припомни, че наскоро е имало най-малко 13 атаки срещу американски обекти и военен персонал в Ирак и Сирия. Според него Съединените щати няма да се поколебаят да предприемат решителни действия, ако е необходимо, за да защитят своите сили и интереси в региона.

"Виждаме перспективата за по-значителна ескалация срещу американските сили и персонал в целия регион в много близко бъдеще, идваща от ирански подставени лица и в крайна сметка от самия Иран", каза Райдър, цитиран от Асошиейтед прес.

Едновременно стана известно, че Австралия също изпраща свои войски и военнотранспортни самолети в Близкия изток поради нарастващата загриженост за австралийските граждани в региона и в случай, че ситуацията се влоши още повече.

Двата C-130J Super Hercules се изпращат, за да допълнят тежкия транспортен самолет C-17A Globemaster и въздушния танкер KC-30, които вече са в Близкия изток, каза австралийският министър на отбраната Ричард Марлс.

В интервю за австралийската ABC той каза, че ще участва "значителен брой" войници, но не уточни колко войници ще бъдат изпратени или къде ще бъдат разположени.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тцъ тцъ

    48 4 Отговор
    Аз па си помислих че идват нашите ефки, дет ги платихме много отдавна
  • 2 да де

    40 2 Отговор
    Нещо в Средизамно море започва да става тесничко да видим кой пръв ще си изпусне нервите.
  • 3 Крум

    38 4 Отговор
    Ей,оставете и за зеления. Той сега завижда,че не е център на внимание.

    Коментиран от #18

  • 4 ТаУмВзе

    46 8 Отговор
    Краварчето Пак ще Трепа жени и Деца демократично де! Щом е за Моше Геноцида си е тоталка.
  • 5 Шабан

    37 6 Отговор
    Явно, някой нации започнаха да губят контрола на света и се мъчат да задържат еволюцията с насилие! Не знам дали ще им се получи!? Ще видим!!!

    Коментиран от #21

  • 6 Голяма работа!

    24 5 Отговор
    И какво от това ,да летят за Украйна!Там ще ги свалят веднага !
  • 7 Мефистофел

    21 4 Отговор
    Само една ескадрила ли? Майтап. Нали имаха 2 самолетоносачни групировки там? Всеки от самолетоносачите разполага с по 6 ескадрили. Последно - една ли е или са 12?
  • 8 дядото

    23 6 Отговор
    явно интересите на краварите и евреите са причината разузнаванията им да са пропуснали неумишлено или умишлено действията на хамас.
  • 9 Хмммммм

    21 5 Отговор
    "Самолетоносачът убиец“, който се разработва в Китай, може сериозно да развали плановете на Вашингтон и да подкопае позицията му на господство на международната арена, смятат авторите на американското издание Military Watch Magazine (MWM). В новата си публикация те разказват за новите разработки на Пекин и оценяват опасността им както за САЩ, така и за целия НАТО.
  • 10 Зеления клоун

    13 4 Отговор
    На мен няма ли да пратите еФки? Забравихте ме :(((
  • 11 въздушен ас

    8 3 Отговор
    9К38 Игла ще ги приземи .
  • 12 Написаната

    8 0 Отговор
    дума в заглавието изтребителна е изписана граматически неграмотно, но това разбира се, е съвсем нормално за Факти,но по смисъла на изписана дума е категорично вярно
  • 13 Мунчо юмручето

    5 8 Отговор
    Е закона на Мърфи е така по силния си прави каквото иска другите седят и гледат и лаят само
  • 14 Ццц

    21 2 Отговор
    Тагаренко ще праща и нашите Ф-ки на помощ. С препоръчано писмо с обратна разписка, защото се побират в пощенски плик.
  • 15 Вельо Дойчев

    8 2 Отговор
    Те и лястовичките долитат напролет, ама де са сега?
  • 16 Хаха

    19 3 Отговор
    Видяхме ги тези Рамбовци в чорапогащи с "безаналогови" пушкала как избягаха от талибаните, въоръжени с по едно чифте, на джипки, по магарета, с джапанки и папуци... Видяхме ги и в България как по време на учение направиха "десант" в месарски цех, та изпостресираха персонала!
  • 17 Незапознат читател

    19 2 Отговор
    Майка си ли търсят там. Къде е САЩ, къде са Иран, Сирия и други. Що не си седят у дома.

    Коментиран от #19

  • 18 Даа бе

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "Крум":

    Напротив,русоробчо, в медиите на целия свят е!! Но откъде да знаеш ,като четеш само руски източници?
  • 19 Даа бе

    3 12 Отговор

    До коментар #17 от "Незапознат читател":

    Още един,който се вживява в ролята на световен диспечер! А бе вие работа нямате ли си ,та започнахте да разлределяте кой къде да е?

    Коментиран от #22

  • 20 Артилерист

    14 3 Отговор
    Американците изпращат Ф-16, защото прехваленият Ф-35 наистина е станал съвсем невидим по небето понеже е... приземен и няма да лети до откриване на причините и отстраняване на проявилите се десетки различни дефекти. Американците затова вероятно не ни дават нашите самолети, защото се оказва, че те в момента нямат друг изтребител, освен този стар боен кон...

    Коментиран от #23

  • 21 зле

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Шабан":

    коя нация държа насила от 45 до 89 половин европа със заплахи, страх, паспорти,промиване на мозъци, отнемане на частно имущество, земя и влизане на танкове в чужди територий ва чиляк">Ю?

    Коментиран от #25

  • 22 Потърпевш

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Даа бе":

    За това Еврола се напълни с мигранти. Изгониха хората от родните им места. Кой бяга от хубава

    Коментиран от #24

  • 23 Онзи

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Артилерист":

    Старшинка, какво ти разбира главата от бойна авиация? Ти повече от черешово топче вижда ли си? И недей да се престараваш с "експертните си оценки " и да определяш кой какво има и какво ще изпрати?? Това не твоя работа, а на американците!!
  • 24 Даа бе

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Потърпевш":

    С какво ще се напълни Европа, тя решава,от тебе нищо не зависи! Като не искаш мигранти,отивай в "светлтото бъдеще", въпреки че и там вече имало. Оплакват се ,че Путин ги праща на фронта!
  • 25 Ами

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "зле":

    не става въпрос за тебе и България! А за света се говори! А Социалистическият концлагер си беше, част от света, не е бил на друга планета.

    Коментиран от #27

  • 26 Инна

    1 0 Отговор
    Украйна има още една причина за разстройство. Президентът на страната Владимир Зеленски фактически е бил измамен и предназначените за Киев изтребители 2-16 са предадени на Израел.
    Имайте предвид, че 0-16 са доста стари самолети. За да ги изпратите някъде, трябва да ги подготвите дълго време. Като се има предвид, че ескадрилата е изпратена достатъчно бързо в Израел, е напълно възможно тези самолети първоначално да са били предназначени за Украйна. Ако това е така, тогава Зеленски просто беше измамен. И ако вземем предвид факта, че дори в Пентагона не смятат, че 24 самолета 26 могат по някакъв начин да променят ситуацията на фронта, Украйна загуби по-скоро символа на своята победа.
  • 27 зле

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ами":

    ти осъзнаваш ли каква тъпня си написала?
  • 28 Путин ще подпали света с 3-та СВ

    1 1 Отговор
    С нахлуването и започналата война в Украйна, Русия и Путин пуснаха отново злия дух на войната по света, като се опитват в отчаянието си да се сравняват с моща на САЩ и от реваншизъм, да предизвикат нов голям световен военен конфликт, в който да въвлекат САЩ, за ново поделяне на света и установяване на нов световен ред с многополюсен свят, в който Русия, вече да е хегемон и водещата и диктуваща новия ред сила...!!!
    За това целта на Русия като стратегия и план е предизвикване на световен военен хаос със започването на широкомащабни регионални и локални войни в Европа/Украйна/ и по света, целящи разпокъсване и унищожаване на военната мощ на САЩ и Запада в много горещи точки на света, едната от които е Близкия изток! Зад организирането на терористичните ислямски нападения на "Хамас" срещу Израел, лесно може да се види и открие "сянката от дългата ръка на Москва" и на Путин, решил да разруши мира и стабилността на установения вече Световен ред , с организирани и дълго подготвяни терористични атаки за нападение срещу Израел, за да се предизвика по-мащабен регионален конфликт, който да въвлече САЩ, а и Иран с подкрепяната от него "Хизбула" и останалите арабски държави!
    СВЕТЪТ също да се подготвя и за скорошното избухване на планираната война на Северна Корея, с Южна Корея и САЩ при която Ким, както се е договорил с Путин, превантивно и изпреварващо ще им нанесе военен удар за да се защити от техните "провокации" и както Путин ще очаква, в отговор Китай
  • 29 Путин ще подпали света с 3-та СВ

    2 0 Отговор
    Продължение- СВЕТЪТ също да се подготвя и за скорошното избухване на планираната война на Северна Корея, с Южна Корея и САЩ при която Ким, както се е договорил с Путин, превантивно и изпреварващо ще им нанесе военен удар за да се защити от техните "провокации" и както Путин ще очаква, в отговор Китай няма да е безучастен и също ще се намеси за да си вземе Тайван с нова голяма война с САЩ в Китайско море, а също и в Европа ще има ново изостряне на конфликта между Сърбия и Косово и Турция с Гърция с разпалване на войни на Балканите ,....които да прерастнат в европейска и световна война...!!!