Отидете към основна версия

2 400 21

Урсула фон дер Лайен пристигна днес в Белград

  • урсула фон дер лaйен-
  • пристигна-
  • белград-
  • александър вучич-
  • сърбия-
  • ана бърнабич

Урсула фон дер Лайен ще разговаря с президента Александър Вучич и премиера Ана Бърнабич

Снимкa: БГНЕС

Урсула фон дер Лайен, председателката на Европейската комисия, ще пристигне днес в Белград, където ще се срещне със сръбския президент Александър Вучич и с премиера Ана Бърнабич, съобщават сръбските медии, цитирани от БТА.

"Ще имаме много време да говорим по всички важни въпроси за Сърбия", заяви Вучич пред телевизия Хепи.

Фон дер Лайен и Вучич първо ще разговарят на четири очи в Двореца на Сърбия, след което ще се проведат срещите на двете делегации.

Фон дер Лайен идва в Белград в рамките на четиридневна обиколка на Западните Балкани, която започна в неделя в Скопие, за да представи детайлите на Плана за растеж на ЕС за региона, отбелязва белградският вестник "Политика". Вчера тя беше и в Прищина, където на пресконференция с президента на Косово Вьоса Османи каза, че има нов инвестиционен план, който работи много добре, но и че успех може да се постигне, само ако Белград и Прищина нормализират отношенията си. Фон дер Лайен се срещна преди това в Скопие с президента на Северна Македония Стево Пендаровски и премиера Димитър Ковачевски, където повтори, че ЕС планира да помогне на страните от Западните Балкани да реализират реформите, необходими за интеграция в Европейския съюз с инвестиция от шест милиарда евро.

По време на посещението си в Западните Балкани Лайен ще посети и Черна гора, а утре се очаква да бъде в Босна и Херцеговина.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: