Отидете към основна версия

2 027 3

Александър Вучич и външният министър на Азербайджан обсъдиха енергийната ситуация

  • азербайджан-
  • сърбия-
  • александър вучич-
  • джейхун байрамов-
  • илхам алиев-
  • газов интерконектор

Сръбският президент се надява на посещение от президента на Азербайджан

Снимка: Shutterstock

Днес в Белград Александър Вучич, президентът на Сърбия, и Джейхун Байрамов, министъра на външните работи на Азербайджан, обсъдиха двустранните отношения и енергийната ситуация, предаде Танюг, цитирана от БТА.

С изграждането на междусистемна газова връзка с България Сърбия ще стане част от Южния газов коридор, посочи Вучич. Договорът за закупуване на газ от Азербайджан ще помогне да се гарантира енергийната сигурност на Сърбия.

Вучич се надява Илхам Алиев, който е президент на Азербайджан, да посети Сърбия във връзка с приключването на газовия интерконектор Сърбия-България, който се очаква да бъде готов до края на ноември.

Вучич и Байрамов отбелязаха, че двустранните отношения са на много високо ниво, основани на традиционно приятелски връзки, взаимно доверие и придържане към основните принципи на международното право, съобщиха от пресслужбата на сръбския президент.

Предавайки поздравите на президента Алиев, Байрамов изрази своето уважение към независимата външна политика на Сърбия, както и към отличните резултати на сръбската икономика.

По време на срещата стана дума и за икономическото сътрудничество между двете страни, за което със сигурност ще допринесе откриването на редовна авиолиния между Белград и Баку, се отбелязва в съобщението.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: