Отидете към основна версия

1 781 35

Не са налице достатъчно причини за импийчмънт на Байдън

  • джо байдън-
  • импийчмънт-
  • камарата на представителите

Мнението е на Председателят на Камарата на представителите на САЩ

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън (републиканец от Луизиана) не вижда достатъчно основания за импийчмънт на президента Джо Байдън, съобщи Washington Post.

Според нея Джонсън на среща с членове на партията с центристки възгледи тази седмица е казал, че „в момента няма достатъчно доказателства за започване на официална процедура по импийчмънт“. Изданието съобщава, че председателят на долната камара на Конгреса, подобно на някои други републиканци, смята, позовавайки се на резултати от социологически проучвания, че има малка политическа необходимост от импийчмънт на Байдън поради слабата подкрепа на избирателите към президента.

На 11 септември републиканецът Кевин Маккарти (от Калифорния), който по това време беше говорител на Камарата на представителите на САЩ, обяви, че е решил да започне официално разследване, преди да бъде обявен евентуален вот за импийчмънт. Както уточни тогава Маккарти, разследването има за цел да установи дали настоящият американски лидер е получил облаги от бизнес сделките на сина си Хънтър.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 20 гласа.

Свързани новини