Отидете към основна версия

1 894 43

Борел: Визитата на Лавров в Скопие е добра възможност да чуе защо Русия е обречена и изолирана

  • жозеп борел-
  • северна македония-
  • сергей лавров-
  • оссе

След това може да се върне в Кремъл и да го сподели с Путин, заяви върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел каза снощи, че министерската конференция на ОССЕ в Скопие днес и утреще бъде добра възможност за руския външен министър Сергей Лавров да чуе директно участниците. защото Русия е осъдена и е изолирана.

„Ще бъде добра възможност за Лавров да чуе директно от участниците в тази среща защо Русия е обречена и изолирана и след това да може да се върне в Кремъл и да каже на управника на Кремъл, че ЕС и ОССЕ остават единни в осъждането на агресивното и незаконно поведение на Русия. Ще бъде наистина много полезно в това отношение“, каза Жозеп Борел след срещата си в Скопие тази вечер с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски.

Очаква се руският външен министър да пристигне в Скопие малко преди полунощ.

Днес за няколко часа в Скопие беше държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, който следобед се срещна с министър-председателя и министъра на външните работи на Северна Македония и присъства на вечеря, организирана от министъра на външните работи на Северна Македония Буяр Османи за участниците в министерската конференция. Късно вечерта Антъни Блинкен напусна Скопие.

На тази конференция в Скопие ще участват външните министри или техни представители на 57-те страни-членки на ОССЕ.

Гърция ще бъде представена на конференцията от постоянния представител в ОССЕ посланик Константинос Колиас.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: