Отидете към основна версия

4 503 14

Илон Мъск: Петролът и газът не трябва да бъдат демонизирани

  • илон мъск-
  • италия-
  • газ-
  • петрол

Ситуацията с изменението на климата е донякъде преувеличена

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Илон Мъск смята, че петролът и газът, които ще са необходими "в средносрочен план", не трябва да бъдат демонизирани. „Аз съм природозащитник, но петролът и газът не трябва да бъдат демонизирани в средносрочен план“, каза той в интервю по време на празника на партията Братя на Италия на премиера Джорджи Мелони.

Собственикът на социалната мрежа X (бивш Twitter) смята, че ситуацията с изменението на климата е донякъде преувеличена и екологичните активисти отнемат „вярата в бъдещето“. Той също така смята, че животновъдството не създава екологични проблеми.

Речта му беше изслушана от почти всички министри от италианското правителство, което прие закон за забрана на синтетичното месо. Мелони също присъстваше заедно с премиерите на Великобритания и Албания Риша Сунак и Еди Рама, с които има планирани преговори.

Наречен на героя Атрею във фентъзи романа „Безкрайната история“ от немския автор Михаел Енде, този празник на младежта от политическата десница се провежда ежегодно от 1998 г. насам. Този път в него ще участват всички членове на правителството, включително от съюзените с Братството партии Лига и Напред Италия, парламентаристи, общественици, журналисти и спортисти.

Прави впечатление, че организаторите поканиха лидера на опозиционната Демократическа партия Ели Шлейн, но тя не само отказа поканата, но и организира собствено партийно събитие. На него между другото говори бившият шеф на Европейската комисия и бивш министър-председател Романо Проди.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: