Last news in Fakti

16 Декември, 2023 16:17 4 433 14

Илон Мъск: Петролът и газът не трябва да бъдат демонизирани

  • илон мъск-
  • италия-
  • газ-
  • петрол

Ситуацията с изменението на климата е донякъде преувеличена

Илон Мъск: Петролът и газът не трябва да бъдат демонизирани - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Илон Мъск смята, че петролът и газът, които ще са необходими "в средносрочен план", не трябва да бъдат демонизирани. „Аз съм природозащитник, но петролът и газът не трябва да бъдат демонизирани в средносрочен план“, каза той в интервю по време на празника на партията Братя на Италия на премиера Джорджи Мелони.

Собственикът на социалната мрежа X (бивш Twitter) смята, че ситуацията с изменението на климата е донякъде преувеличена и екологичните активисти отнемат „вярата в бъдещето“. Той също така смята, че животновъдството не създава екологични проблеми.

Речта му беше изслушана от почти всички министри от италианското правителство, което прие закон за забрана на синтетичното месо. Мелони също присъстваше заедно с премиерите на Великобритания и Албания Риша Сунак и Еди Рама, с които има планирани преговори.

Наречен на героя Атрею във фентъзи романа „Безкрайната история“ от немския автор Михаел Енде, този празник на младежта от политическата десница се провежда ежегодно от 1998 г. насам. Този път в него ще участват всички членове на правителството, включително от съюзените с Братството партии Лига и Напред Италия, парламентаристи, общественици, журналисти и спортисти.

Прави впечатление, че организаторите поканиха лидера на опозиционната Демократическа партия Ели Шлейн, но тя не само отказа поканата, но и организира собствено партийно събитие. На него между другото говори бившият шеф на Европейската комисия и бивш министър-председател Романо Проди.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гопе

    24 3 Отговор
    Определено е визионер, който обърна хода на човешката история

    Коментиран от #3, #7, #14

  • 2 Сатана Z

    18 3 Отговор
    Както е тръгнало,Утре либерал - фашистите ще посегнат на ракията у виното на хората .
  • 3 Диамантената ръка

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гопе":

    Скоро пак ще го обръща явно, електричките нещо не вървят и ще минават я пак на петрол, я на газ...
  • 4 Швейк

    4 13 Отговор
    Илон Гъзк се изживява като спасител на света.
  • 5 Господин Мъск,

    16 2 Отговор
    като сте екоактивист прекратете копането на биткойни чрез безсмислено прахосване на електроенергия от компютърни устройства. Премахнете така наречените "призрачни полети" с почти празни самолети практикувано от някои фирми за да си запазят летищните слотове. Броите ми въглеродния отпечатък на мусаката, а тези самолети горят напразно по 50 тона керосин на празен полет.
  • 6 вятъра на промяната

    2 19 Отговор
    Тоя па тоя. Нещо имането не му понася напоследък. Изби го на кремълджийство.
  • 7 Име

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гопе":

    "Наложен" визионер сте имали предвид, може би?
  • 8 Трябва да има и петролни

    8 1 Отговор
    Продукти за СО2 газ за фотосинтеза на растенията и за протеин от СО2 във въздуха за да не се избиват много животни за храна на други животни
  • 9 Тони

    5 5 Отговор
    Истината е в газа, но борбата е руснаците да не са лидер на всички пазари и засега им се получава, защото за тях залеза настъпва бавно, но сигурно... Има два сценария . първи унищожават руските компании и втори - изкупуват ги. Третия в който оцеляват поставя запада в неизбежна спирала на борба за хляба...
  • 10 Мишел

    7 2 Отговор
    Глобалното затопляне на Земята не е следствие човешката дейност, а следствие естествения ход на Голямата Платонова Космическа година.

    Коментиран от #12

  • 11 Сашо

    6 0 Отговор
    Май някой има топки.А нашата зглобка са евнуси и между тях най големият машкар
  • 12 Баварец

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Мишел":

    Колко мъка има на този свят, Боже! Колко много мъка, а и хора като това "мишелов ", които живеят в други светове, разсъждават със задните си части или въобще не разсъждават, като освен, че създават излишни количества СО2 и СН4, дори и изпомпват нужния на другите О2.
  • 13 Ха ха ха

    0 2 Отговор
    Руския агент мъск пак говори глупости, както винаги.
  • 14 Задунаец

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гопе":

    Найлон Мъсков направи много фундаментални промени в днешния свят и даде искра за много други. Напоследък обаче се концентрира в ролята да възбужда задунайските страсти! Очаквам го скоро до мая манойловна да брани автоматчиците на моча 🤩
Новини по държави: