Отидете към основна версия

1 915 32

Сриване: Шолц вече е 14-ти по одобрение политик в Германия

  • германия-
  • политици-
  • олаф шолц-
  • рейтинг

Спад в рейтингите имат също външният и вътрешният министър - Аналена Бербок и Нанси Фезер

През декември германският канцлер Олаф Шолц е паднал много назад в рейтинга на германските политици, пише списание Der Spiegel, цитирано от РИА Новости.

Според класацията, изготвена за изданието от Verian, настоящият канцлер е загубил 14 пункта и се е сринал във втората половина на списъка - 14-то място от 20 политици.

Сред представителите на управляващата коалиция нивото на одобрение на германския външен министър Аналена Бербок и германския вътрешен министър, член на партията на Шолц Нанси Фезер също пада - с по минус четири процента).

В същото време рейтингът на министъра на отбраната Борис Писториус не се промени: той запазва второто място в списъка след федералния президент Франк-Валтер Щайнмайер.

Лидери по повишаване на нивата на одобрение през декември са водачът на опозиционния Християнсоциален съюз (ХСС) Маркус Зьодер (плюс седем процента) и политикът Сара Вагенкнехт (плюс осем процента).

През ноември германското министерство на финансите замрази бюджета за допълнителни държавни разходи до края на 2023 г. Тази мярка засегна почти цялото разпределение на бюджета на различни ведомства на страната.

На 13 декември приключиха заседанията на германското правителство, посветени на разрешаването на бюджетната криза, по време на които беше решено бюджетът за следващата година да бъде намален със 17 милиарда евро.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: