Отидете към основна версия

1 133 10

Обискират поклонниците в Кьолнската катедрала заради риск от нападение на ислямисти

  • кьолн-
  • катедрала-
  • полиция

Полицията във Виена също предприема засилени мерки за сигурност

Полицията в Кьолн претърси забележителната катедрала на Германия с кучета за следене в събота и каза, че богомолците, присъстващи на литургията на Бъдни вечер, ще бъдат подложени на проверка, преди да бъдат допуснати в нея, предаде abcnews.

Полицията във Виена също каза, че предприема засилени мерки за сигурност около църквите и коледните базари, разполагайки както униформени, така и служители в цивилни дрехи.

Властите са реагирали на признаци за възможно нападение от ислямски екстремисти.

Майкъл Есер, началник на отдела за криминални разследвания на полицията в Кьолн, каза, че индикациите за заплаха сочат към новогодишната нощ, а не към Коледа, но добави, че “ние правим всичко възможно за сигурността на посетителите на катедралата на Бъдни вечер.”

Извисяващата се катедрала в Кьолн, чиито двойни шпили са високи 157 метра, е основна туристическа дестинация, посещавана от около 6 милиона души годишно.

Полицията и служителите на катедралата призоваха присъстващите на литургията в неделя вечерта да пристигнат рано и да не носят чанти или портмонета.

Комисарят по вътрешните работи на Европейския съюз Илва Йохансон предупреди на 5 декември, че Европа е изправена пред “огромен риск от терористични атаки” през коледните празници поради последиците от войната между Израел и палестинската въоръжена групировка Хамас.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: