Отидете към основна версия

1 415 3

Великобритания е засегната от наводнения след проливни дъждове

  • великоритания-
  • новоднения-
  • проливни дъждове

През последните дни бурите предизвикаха наводнения и в други части на Европа

Снимка: Shutterstock

В петък след проливни дъждове големите реки във Великобритания бяха наводнени, като правителството издаде над 300 предупреждения за наводнения, пътническите оператори обявиха сериозни смущения, а около 1000 къщи са пострадали до момента, цитирана от Ройтерс.

Поредицата от бури през последните седмици означава, че продължителните валежи, започнали в четвъртък, паднаха върху наситена почва и бързо предизвикаха разкъсване на вече набъбналите реки и водоеми в Англия и Уелс.

През последните дни бурите предизвикаха наводнения и в други части на Европа.

Река Трент в Централна Англия се наводни, което накара местните власти да обявят голям инцидент. Пожарната служба в Лондон съобщи, че късно в четвъртък се е наложило да прибере около 50 души на безопасно място, след като канал в източната част на столицата е прелял.

"Събудихме се, както много хора ще видят, в много влажна ситуация в цялата страна", заяви пред Би Би Си Каролин Дъглас, директор, отговарящ за управлението на наводненията в Агенцията по околна среда.

Дъглас заяви, че досега са наводнени около 1000 къщи. Great Western Railways съобщи, че линиите ѝ в три части на южната част на страната са затворени. Пътищата в най-засегнатите райони също са затворени.

Прогнозите са за петък да падне още дъжд, макар и не със същата интензивност като през нощта, а след това да настъпи по-сухо време.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: