Last news in Fakti

5 Януари, 2024 12:54 1 398 3

Великобритания е засегната от наводнения след проливни дъждове

  • великоритания-
  • новоднения-
  • проливни дъждове

През последните дни бурите предизвикаха наводнения и в други части на Европа

Великобритания е засегната от наводнения след проливни дъждове - 1
Снимка: Shutterstock

В петък след проливни дъждове големите реки във Великобритания бяха наводнени, като правителството издаде над 300 предупреждения за наводнения, пътническите оператори обявиха сериозни смущения, а около 1000 къщи са пострадали до момента, цитирана от Ройтерс.

Поредицата от бури през последните седмици означава, че продължителните валежи, започнали в четвъртък, паднаха върху наситена почва и бързо предизвикаха разкъсване на вече набъбналите реки и водоеми в Англия и Уелс.

През последните дни бурите предизвикаха наводнения и в други части на Европа.

Река Трент в Централна Англия се наводни, което накара местните власти да обявят голям инцидент. Пожарната служба в Лондон съобщи, че късно в четвъртък се е наложило да прибере около 50 души на безопасно място, след като канал в източната част на столицата е прелял.

"Събудихме се, както много хора ще видят, в много влажна ситуация в цялата страна", заяви пред Би Би Си Каролин Дъглас, директор, отговарящ за управлението на наводненията в Агенцията по околна среда.

Дъглас заяви, че досега са наводнени около 1000 къщи. Great Western Railways съобщи, че линиите ѝ в три части на южната част на страната са затворени. Пътищата в най-засегнатите райони също са затворени.

Прогнозите са за петък да падне още дъжд, макар и не със същата интензивност като през нощта, а след това да настъпи по-сухо време.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    12 0 Отговор
    Бог отлага, но не забравя! Жалкото е, че го отнасят винаги обикновените хора, в случая обикновените ингилизи!
  • 2 закономерно

    13 0 Отговор
    През последните дни бурите предизвикаха наводнения и в други части на Европа освен Великобритания.
    Природно бедствие грози и обора отвъз океана. Кой каквото си направи, никой не може да му направи. Да се бяха спрели в злините, които носят!!!!.
  • 3 Не ми дреме

    7 0 Отговор
    да се удавят всичките и без това са безролезни и дори вредни на тоз остров.
Новини по държави: