Отидете към основна версия

3 054 42

Северна Корея: САЩ са "беззъб вълк", господството им приключи

  • северна корея-
  • сащ

Смешно е точно те да дават гаранции за сигурност, заяви Ким Сол Хва, изследовател в Института по японски въпроси към Министерството на външните работи на КНДР

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Епохата, в която САЩ бяха единствената суперсила в света, е отминала завинаги и сега Вашингтон е "беззъб вълк". Това мнение изрази Ким Сол Хва, изследовател в Института по японски въпроси към Министерството на външните работи на КНДР.

"За да запазят хегемонията си, която отслабва с всеки изминал ден в структурата на "втората студена война", САЩ сега трескаво прибягват до изфабрикуването на тристранен военен съюз с Япония и марионетки", казва той в своя статия, публикувана от Корейската централна телеграфна агенция. Опитите за създаване на съюз с "основните съюзници" Ким Сол-хва сравни с "удавник, който се хваща за сламка".

"Веднъж завинаги отмина епохата, когато САЩ се преструваха на единствената суперсила в света", написа той, отбелязвайки, че "няма по-неразумно и глупаво нещо от това да се опитваш да създадеш гаранции за сигурност, разчитайки на беззъб вълк, който се опитва да поддържа остатъка от живота си".

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 48 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: