Отидете към основна версия

1 249 9

Байдън смята решението за импийчмънт на министъра му по вътрешна сигурност за противоконституционно

  • джо байдън-
  • сащ-
  • алехандро майоркас

Алехандро Майоркас е честен държавен служител, заяви президентът

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън нарече противоконституционно решението на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, която подкрепи резолюцията за импийчмънт на ръководителя на Министерството на вътрешната сигурност на страната (DHS) Алехандро Майоркас, предаде The Hill.

Байдън каза, че решението на контролираната от републиканците Камара на представителите е „явен пример за противоконституционно пристрастие, насочено към честен държавен служител в името на дребни политически игри“.

„Вместо да правят политически трикове като този, републиканците, загрижени за граничните проблеми, трябва да изискват Конгресът да отдели повече ресурси за границата и да засили сигурността там“, каза Байдън, отбелязвайки, че Конгресът трябва да даде на него, на ръководителя на DHS и на останалите в администрацията инструменти и ресурси, необходими за разрешаване на ситуацията" на южната граница.

Американският президент също каза, че "Камарата на представителите трябва незабавно да одобри" законопроект за продължаване на помощта за Украйна, подкрепен преди това в Сената на Конгреса.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.

Свързани новини