Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 05:35 1 211 9

Байдън смята решението за импийчмънт на министъра му по вътрешна сигурност за противоконституционно

  • джо байдън-
  • сащ-
  • алехандро майоркас

Алехандро Майоркас е честен държавен служител, заяви президентът

Байдън смята решението за импийчмънт на министъра му по вътрешна сигурност за противоконституционно - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън нарече противоконституционно решението на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, която подкрепи резолюцията за импийчмънт на ръководителя на Министерството на вътрешната сигурност на страната (DHS) Алехандро Майоркас, предаде The Hill.

Байдън каза, че решението на контролираната от републиканците Камара на представителите е „явен пример за противоконституционно пристрастие, насочено към честен държавен служител в името на дребни политически игри“.

„Вместо да правят политически трикове като този, републиканците, загрижени за граничните проблеми, трябва да изискват Конгресът да отдели повече ресурси за границата и да засили сигурността там“, каза Байдън, отбелязвайки, че Конгресът трябва да даде на него, на ръководителя на DHS и на останалите в администрацията инструменти и ресурси, необходими за разрешаване на ситуацията" на южната граница.

Американският президент също каза, че "Камарата на представителите трябва незабавно да одобри" законопроект за продължаване на помощта за Украйна, подкрепен преди това в Сената на Конгреса.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    16 0 Отговор
    Е стигнал му е акъла да се обяви против Оставаше да е обратното или да каже че не се спомня за такъв на име Алехандро Майоркас
  • 2 Как се е концентрирал само

    15 0 Отговор
    Да не би нещо да се напъва?

    Коментиран от #8

  • 3 Ха-ха-ха

    21 0 Отговор
    А този, нали е демнтирал, не помни, как е "спечелил " изборите? Колко "конституционно" беше, да са те "избрали" американци, живяли преди повече от 100 години. И то не един и двама. Само в един избирателен район бяха всичките "гробища", над 15 000! И тези са фейк държава.
  • 4 Артър БОМЪР Харис

    15 0 Отговор
    БАИДЪН СМЯТА=СЪС СМЕТАЛОТО ИЛИ С КАЛКУЛАТОР ---ДАТ ИС ДЪ КУЕСЧЪН КАКТО Е КАЗАЛ ГРАЖДАНИНЪТ ХАМЛЕТА МОЖЕ БИ НА УМ
  • 5 Иван

    16 0 Отговор
    Как така боклука Байден не е обвинил Никита Хрушчов за това???
  • 6 Някой

    15 0 Отговор
    Разбира се! Всяко нещо, което не е угодно на демократическата партия, е противоконституционно! Само така! Истинска демокрация!
  • 7 онгомбо

    4 0 Отговор
    трябва да е на него и на министъра
  • 8 любител

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Как се е концентрирал само":

    прав си пич явно има заааапек. хахаха. ама така от напън може и да се нааааакаш. хахахаха
  • 9 Алцхаймер

    1 0 Отговор
    Яяяя за какво ли е това червено куфарче и колко много бутони има.Такава е волята на народа и ще трябва да си пощтракам на тят.Сигурно така е правилно.Все пак съм президент.Оооо,че паднах.Тая табуретка кой я сложил на пътя?Къде ми е самолета излитаме към Франция да видя президента им Меркел как бори Русия