Отидете към основна версия

758 4

ABC: Негативното отношение на Близкия изток към САЩ ще продължи дълго

  • сащ-
  • близкия изток

Вълни от негативни коментари заливат страниците в социалните мрежи на дипломатическите представителства

Снимка: Уикипедия

Отношението на страните от Близкия изток към САЩ не се променя дори след като Вашингтон коригира позицията си относно израелските военни операции в ивицата Газа. Негативните настроения в арабските страни вероятно ще се задържат дълго време, съобщи в петък телевизионният канал ABC, позовавайки се на вътрешна кореспонденция на американски дипломати в чужбина, както и на оценки на американското разузнаване.

Според канала един от документите на американската дипломатическа мисия в Мароко, оценяващ текущото състояние на нещата, гласи, че „критиката към позицията на Вашингтон за Газа остава непоклатима, въпреки значителните корекции в изявленията на САЩ, подчертано насочени към необходимостта от защита на живота на цивилните". Освен това се посочва, че в социалните мрежи на американските дипломатически мисии се регистрират „вълни от негативни и обидни коментари“.

Както отбелязва телевизионният канал, сегашното състояние на нещата може да повлияе както на дипломатическите усилия на американската администрация, така и на американските бизнес връзки. Дипломатите обаче, посочва ABC, все още не са успели да убедят Белия дом, че това отношение в Близкия изток ще остане такова за дълго време, въпреки че няколко служители на Държавния департамент изразяват мнение, че ще са необходими няколко поколения, за да се възстанови отношения с някои държави.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини