Last news in Fakti

17 Февруари, 2024 06:02 746 4

ABC: Негативното отношение на Близкия изток към САЩ ще продължи дълго

  • сащ-
  • близкия изток

Вълни от негативни коментари заливат страниците в социалните мрежи на дипломатическите представителства

ABC: Негативното отношение на Близкия изток към САЩ ще продължи дълго  - 1
Снимка: Уикипедия

Отношението на страните от Близкия изток към САЩ не се променя дори след като Вашингтон коригира позицията си относно израелските военни операции в ивицата Газа. Негативните настроения в арабските страни вероятно ще се задържат дълго време, съобщи в петък телевизионният канал ABC, позовавайки се на вътрешна кореспонденция на американски дипломати в чужбина, както и на оценки на американското разузнаване.

Според канала един от документите на американската дипломатическа мисия в Мароко, оценяващ текущото състояние на нещата, гласи, че „критиката към позицията на Вашингтон за Газа остава непоклатима, въпреки значителните корекции в изявленията на САЩ, подчертано насочени към необходимостта от защита на живота на цивилните". Освен това се посочва, че в социалните мрежи на американските дипломатически мисии се регистрират „вълни от негативни и обидни коментари“.

Както отбелязва телевизионният канал, сегашното състояние на нещата може да повлияе както на дипломатическите усилия на американската администрация, така и на американските бизнес връзки. Дипломатите обаче, посочва ABC, все още не са успели да убедят Белия дом, че това отношение в Близкия изток ще остане такова за дълго време, въпреки че няколко служители на Държавния департамент изразяват мнение, че ще са необходими няколко поколения, за да се възстанови отношения с някои държави.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Рускиня

    12 0 Отговор
    Негативното отношение на Близкия изток към САЩ е за винаги!
  • 3 Близкият Изток

    11 0 Отговор
    Има памет и знае колко хора са избити там от демократичния американец. Наричат го големия Сатана. Ще направят всичко възможно да си го върнат. Никой друг в света не е хвърлял атомни бомби, нито напалм, нито бомби с уран . Всичко се връща някой ден.
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Не негативно а направо отвратително трябва да е отношението на Близкия изток към САЩ ! Години наред в тази част от света се сее ВОЙНА И НЕНАВИСТ подклаждани от САЩ ! ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ !