Отидете към основна версия

645 5

Милорад Додик: Беларус и Република Сръбска имат потенциал за сътрудничество в много области

  • милорад додик-
  • беларус-
  • република сръбска-
  • сътрудничество

Лидерът на босненските сърби Милорад Додик е на тридневно посещение в Беларус

Снимка: БГНЕС

Днес по време на посещението си в Минск президентът на босненската Република Сръбска Милорад Додик заяви, че Беларус и Република Сръбска имат потенциал за сътрудничество в много области, цитиран от беларуската агенция БелТа и БТА.

"Налице са всички предпоставки за това отношенията ни да бъдат не просто добри, а повече от добри", каза още Додик след срещата си с министър-председателя на Беларус Роман Головченко.

Лидерът на босненските сърби Милорад Додик е на тридневно посещение в Беларус. Дневният ред на посещението е натоварен и включва множество срещи и посещения.

Основната цел на визитата е развитието и задълбочаването на двустранните отношения между Република Сръбска и Беларус в областта на търговията, промишлеността, здравеопазването, науката и образованието, както и обсъждането на възможности за разширяване на двустранната правна рамка.

Президентът на Република Сръбска заяви, че в близко бъдеще предстои закупуването на селскостопанска техника и автобуси от Беларус на обща стойност от 10 млн. долара.

"Това би бил стартов проект за задълбочаване на двустранните ни отношения в областта на търговията", добави още той, цитиран от БелТа.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: