Last news in Fakti

19 Февруари, 2024 17:24 633 5

Милорад Додик: Беларус и Република Сръбска имат потенциал за сътрудничество в много области

  • милорад додик-
  • беларус-
  • република сръбска-
  • сътрудничество

Лидерът на босненските сърби Милорад Додик е на тридневно посещение в Беларус

Милорад Додик: Беларус и Република Сръбска имат потенциал за сътрудничество в много области - 1
Снимка: БГНЕС

Днес по време на посещението си в Минск президентът на босненската Република Сръбска Милорад Додик заяви, че Беларус и Република Сръбска имат потенциал за сътрудничество в много области, цитиран от беларуската агенция БелТа и БТА.

"Налице са всички предпоставки за това отношенията ни да бъдат не просто добри, а повече от добри", каза още Додик след срещата си с министър-председателя на Беларус Роман Головченко.

Лидерът на босненските сърби Милорад Додик е на тридневно посещение в Беларус. Дневният ред на посещението е натоварен и включва множество срещи и посещения.

Основната цел на визитата е развитието и задълбочаването на двустранните отношения между Република Сръбска и Беларус в областта на търговията, промишлеността, здравеопазването, науката и образованието, както и обсъждането на възможности за разширяване на двустранната правна рамка.

Президентът на Република Сръбска заяви, че в близко бъдеще предстои закупуването на селскостопанска техника и автобуси от Беларус на обща стойност от 10 млн. долара.

"Това би бил стартов проект за задълбочаване на двустранните ни отношения в областта на търговията", добави още той, цитиран от БелТа.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин

    2 2 Отговор
    Полските фермери искат да блокират напълно границата с Украйна на 20 януари. Това съобщи украинско издание

    „Ще бъдат блокирани не само граничните пунктове, но и комуникационни центрове и пътища за достъп до претоварни железопътни гари и морски пристанища“, казаха организаторите на протеста
  • 4 Чърчил е казвал навремето, че

    5 2 Отговор
    на Балканите винаги ще се намери някой, който да драсне клечката... Винаги това са били сърбите! Вижте го тоя...!
  • 5 Гост

    1 0 Отговор
    имат...в коване на ковчези...
Новини по държави: