Отидете към основна версия

8 022 94

Потвърдено: Убитият в Испания руснак е беглецът с хеликоптера Максим Кузминов

  • максим кузминов-
  • испания-
  • убит-
  • хеликоптер

Миналото лято той отвлече руски Ми-8 и прелетя с него от Курск до Украйна

Испанската агенция Efe потвърди, че руснакът Максим Кузминов, който отвлече военен хеликоптер Ми-8 и мина на страната на Украйна, е бил убит в Испания.

„Мъжът, застрелян на 13 февруари във Вилахойоса, е Максим Кузминов, потвърдиха пред Efe източници, близки до разследването“, се казва в съобщението.

Гражданската гвардия първоначално разследва инцидента във Виляхойоса като уреждане на сметки, тъй като жертвата е получила половин дузина рани от куршуми, а след това колата, превозваща стрелците, е минала през тялото му, отбелязва агенцията.

Както съобщи агенция УНИАН в понеделник, се твърди, че тялото на Кузминов е намерено в община Виляхойос в Испания. Според РБК-Украйна информацията за смъртта му е потвърдена от Андрей Юсов, представител на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна.

В същото време бяха наблюдавани несъответствия в съобщенията на испанските медии. Съобщено бе за смъртта на 33-годишен украинец, но по-рано други източници предадоха, че Кузминов е на 28 години. Испанският новинарски портал Eureka News, който съобщи за смъртта на пилота с позоваване на неофициални източници от Гражданската гвардия, по-късно изтри тази новина от страницата си в социалната мрежа X.

Освен това италианският Corrispondente, който няма печатна версия и липсва информация за авторите на материалите, позовавайки се на източник от испанската гражданска гвардия, съобщи, че Кузминов е бил убит на 13 февруари с 12 изстрела, след което тялото му е прегазено от колата на убийците. Бележката под заглавието „Предателите не живеят дълго“ съдържа много обидни коментари на украински по адрес на изданието, пише РИА Новости.

Миналото лято руснакът отвлече хеликоптер Ми-8 и прелетя с него от Курск до Украйна. На борда е имало още двама членове на екипажа, които са загинали.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 43 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: