Отидете към основна версия

1 342 10

Проучване на Острова: Само 19% подкрепа за кабинета на Риши Сунак

  • великобритания-
  • правителство-
  • партии

Лейбъристката партия с най-висока подкрепа във Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във Великобритания ново проучване на общественото мнение показва, че дясната партия „Реформирай Обединеното кралство“ изостава само на четири пункта от управляващата Консервативна партия. Убедително начело е Лейбъристката партия, предаде БНР.

Проучване на YouGov, поръчано от вестник „Таймс“, отрежда само 19 процента подкрепа за правителството. Това е най-ниската точка от времето на катастрофалния минибюджет на Лиз Тръс през септември 2022 година.

Далеч по-тревожно за торите обаче е, че основаната от Найджъл Фарадж партия „Реформирай Обединеното кралство“, чийто лидер е Ричард Тайс, набира скорост, а това означава, че на следващите общи избори, гласуващи по принцип за консерваторите могат да се ориентират към дясната популистката партия.

Анкетата разкрива също, че по-малко от половината избиратели на консерваторите през 2019 година смятат да подкрепят торите на изборите, които трябва да се проведат тази година, но премиерът Риши Сунак още не е определил дата.

Междувременно друга анкета на Скай нюз, която съчетава резултати от проучвания на общественото мнение, проведени от всички основни социологически агенции, отрежда първото място на лейбъристите с 44,2%, следвани от консерваторите – 23,2% и на трето място „Реформирай Обединеното кралство“ с 11,5%.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: