Отидете към основна версия

3 Април, 2024 23:29, обновена 3 Април, 2024 23:29 2 940 51

"Хамас" трупал оръжия в България за атентати срещу евреи в Германия

  • хамас-
  • тайник-
  • склад-
  • оръжие-
  • германия-
  • евреи

Това разкрива в. "Шпигел"

Снимка: Shutterstock

Предполагаем тайник с оръжие на "Хамас" е бил открит в България, твърди германският в. "Шпигел".

Снимки на пистолети и пълнители са били открити в мобилния телефон на един от общо четирима арестувани в Берлин и Ротердам през декември по подозрения за връзки с "Хамас", уточни БНТ.

Цифрови данни в снимките са отвели разследващите до Южна България, където оръжията са били заровени в плик под дърво.

Българската полиция е конфискувала арсенала, уточни "Шпигел".

Твърди се, че един от задържаните пред декември, роден в Ливан, е получил нареждане от военното крило на "Хамас" да създаде оръжейни скривалища в Европа за нападения срещу евреи, основно в Германия.

Няколко от заподозрените са пътували многократно и до Полша, но там не е установено със сигурност наличие на тайник. Германските власти са били известени от израелските тайни служби.

В. "Цайт" припомня, че терористите от Фракцията на Червената армия (ФЧА) или дясноекстремистката НСУ също създават подобни депа в земята, за да могат да действат под прикритие. В някои случаи депата са открити години по-късно по случайност или по време на други разследвания.

Местоположението на земните депа е било обозначено с помощта на кодове или точни описания на природата. Тъй като декодирането не е сработило или дърветата вече не са могли да бъдат открити, някои от депата са останали неоткрити.

Групи като "Ислямска държава" и "Ал Кайда" в момента призовават за повече нападения срещу израелски и еврейски обекти по света - както и срещу поддръжници на Израел. Призивите са следствие от терористичните нападения на Хамас в Израел на 7 октомври и последвалите израелски атаки в ивицата Газа.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 27 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: