Отидете към основна версия

1 228 14

Ким Чен-ун инспектира артилерийска оръжейна система

  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • оръжия

Лидерът на Северна Корея присъства на пробна стрелба

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е инспектирал артилерийска оръжейна система и е присъствал на пробна стрелба, предаде севернокорейската агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс, цитирана от БТА.

В информацията на медията се казва, че Ким се е запознал с технически обновената версия на 240-милиметровата система за залпов огън и е наблюдавал пробна стрелба с управляеми снаряди, предназначени за многоцелеви ракетни установки, произведени в различни национални отбранителни
промишлени предприятия.

"Осъвременената многоцелева ракетна установка с висока мобилност и концентрация на огъня разполага с автоматичен комбиниран контрол на огневата система и ще бъде разположена в частите на Корейската народна армия като заместващо оборудване от 2024 г. до 2026 г.", казва КЦТА и добавя, че скоро ще бъде направена "значителна промяна" в увеличаването на артилерийската боеспособност на армията на Севера.

Миналия месец Ким инспектира тестовата стрелба на 240-милиметрови многоцелеви ракетни установки и заяви, че тези системи за многократно изстрелване ще "доведат до стратегическа промяна в укрепването на артилерийските способности на Северна Корея.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: