Отидете към основна версия

5 326 116

Захарова: Не е за вярване! Фицо сам си бил виновен - това е по-страшно от самото престъпление

  • мария захарова-
  • роберт фицо-
  • покушение

Говорителят на МВнР на Русия коментира отзвука от покушението в Западна Европа "пълна дехуманизация"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Реакцията на западните държави на опита за убийство на словашкия премиер Роберт Фицо е дори по-лоша от престъплението, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

„Вижте реакцията на Запада. Това според мен е дори по-лошо от самото престъпление. Не мога да повярвам на очите си. Първо имаше реакция на шок и объркване, добре, защото същото нещо не можеше да им се случи. Нещо лошо, нещо в противоречие с демокрацията може да се случи от тяхна гледна точка само на тези страни и народи И политически фигури, които не са на най-високото ниво на демократично развитие“, каза тя в ефира на телевизионния канал TVC.

Дипломатът отбеляза, че след това Западът започва да търси „оправдания защо това се е случило в центъра на Европейския съюз“. „И тогава решиха, че агресивната реторика на Фицо довела до това. Чакайте, това го казват тези, които са генераторът на производството на тази най-агресивна реторика, които от много години са превърнали в свое кредо, свой политически девиз да говорят агресивно, да заплашват и да използват думите като оръжие, но не за защита, а за директна атака“, продължи Захарова. - Кой всъщност превърна изказванията си в елементи на тероризъм“

Тя подчерта, че Западът дори е дал „индулгенция на социалните мрежи да използват думи, призоваващи към убийството на една нация, един народ, в частност руснаците, считайки това за напълно нормално“. Захарова също така обърна внимание на факта, че някои западни страни са заявили, че Фицо „сам е виновен и е провокирал случилото се“.

„Това е абсолютна дехуманизация“, завърши дипломатът.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 120 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания