Отидете към основна версия

1 783 9

"Алтернатива за Германия" наложи забрана: Водещият кандидат за ЕП няма да прави публични изяви

  • алтернатива за германия-
  • забрана-
  • кандидат-
  • еп-
  • публични изяви-
  • максимилиан кра

Решението беше взето, след противоречивите коментари на Максимилиан Кра, че не всички членове на СС са били престъпници

Снимкa: БГНЕС

Германската крайнодясна партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) наложи забрана на своя водещ кандидат Максимилиан Кра да прави каквито и да било публични изяви. Решението беше взето, след противоречивите коментари на Максимилиан Кра, че не всички членове на СС са били престъпници, цитирано от БТА.

Изявление на Кра беше направено по време на интервю за италианския вестник "Република". Коментарът не само предизвика недоволство в различни кръгове, но и доведе до дистанцирането на френската крайнодясна партия, Националното събрание, които изразиха ясно желание да не бъде свързвана с АзГ в една и съща парламентарна група.

След бурната реакция Кра обяви в социалната мрежа "X" решението си да се оттегли от предизборната кампания и да подаде оставка от поста си във федералния изпълнителен комитет. Говорител на партията също потвърди забраната, наложена на Кра от федералния изпълнителен комитет, както първоначално беше съобщено от "Билд".

СС беше обявена за престъпна на Нюрнбергския процес след Втората световна война.

С наближаването на изборите за Европейски парламент действията, предприети от АзГ и реакциите на други партии, подчертават продължаващите предизвикателства и дебати около историческото тълкуване и политическите връзки в днешния контекст.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: