Last news in Fakti

22 Май, 2024 16:21 1 756 9

"Алтернатива за Германия" наложи забрана: Водещият кандидат за ЕП няма да прави публични изяви

  • алтернатива за германия-
  • забрана-
  • кандидат-
  • еп-
  • публични изяви-
  • максимилиан кра

Решението беше взето, след противоречивите коментари на Максимилиан Кра, че не всички членове на СС са били престъпници

"Алтернатива за Германия" наложи забрана: Водещият кандидат за ЕП няма да прави публични изяви - 1
Снимкa: БГНЕС

Германската крайнодясна партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) наложи забрана на своя водещ кандидат Максимилиан Кра да прави каквито и да било публични изяви. Решението беше взето, след противоречивите коментари на Максимилиан Кра, че не всички членове на СС са били престъпници, цитирано от БТА.

Изявление на Кра беше направено по време на интервю за италианския вестник "Република". Коментарът не само предизвика недоволство в различни кръгове, но и доведе до дистанцирането на френската крайнодясна партия, Националното събрание, които изразиха ясно желание да не бъде свързвана с АзГ в една и съща парламентарна група.

След бурната реакция Кра обяви в социалната мрежа "X" решението си да се оттегли от предизборната кампания и да подаде оставка от поста си във федералния изпълнителен комитет. Говорител на партията също потвърди забраната, наложена на Кра от федералния изпълнителен комитет, както първоначално беше съобщено от "Билд".

СС беше обявена за престъпна на Нюрнбергския процес след Втората световна война.

С наближаването на изборите за Европейски парламент действията, предприети от АзГ и реакциите на други партии, подчертават продължаващите предизвикателства и дебати около историческото тълкуване и политическите връзки в днешния контекст.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    14 1 Отговор
    Цирка у Зоопарка си бичи и тва си е! Краварските пудели у Брюксел са без значение, защото е Халифат за бивша Европа.
  • 2 Много

    10 0 Отговор
    "демократично" !
  • 3 Сатана Z

    18 1 Отговор
    В интервю за The American Conservative евродепутатът и член на партията Германска алтернатива за Германия Максимилиан Крах обясни защо политическият курс на Германия - и на Европа като цяло - трябва да се промени. И, разбира се, проблемът с мигрантите се превърна в основна котва за дискусии по проблемите на глобализацията.

    ▪️Наистина ли демократичните ценности са грешният инструмент за разрешаване на миграционната криза?

    Според Крах примерът на германската политика показва, че желанието да се осигури „общо благополучие“ води до намаляване на стандарта на живот на населението. За да бъде държавата просперираща, властите трябва да осъзнават различията между сънародници и мигранти и да бъдат солидарни на първо място със своите граждани и едва на второ място с възгледите на световната общност за решаване на глобални проблеми. Тезата е актуална, впрочем, не само за Западна Европа.
  • 4 Сталин

    4 1 Отговор
    Democratic Republics historically are the most corrupt forms of government compared to a monarchy or dictatorship which cannot be bribed. In a republic, all representatives lacking term limits are up for sale to the highest bidder.

    Адолф Хитлер
  • 5 Сталин

    17 1 Отговор
    "Илюзията за свобода ще продължи толкова дълго колкото е печелившо да продължи илюзията.В точката ,в която илюзията стане твърде скъпа за поддържане ,те просто ще свалят сцената ,ще дръпнат завесите,ще преместят масите и столовете от пътя и ще видите тухлената стена на затвора в задната част на театъра."

    -Франк Запа
  • 6 Объркано Атлантиче

    27 1 Отговор
    В Германия охотно играят на играта „кой пръв ще изкрещи на опонента, че е фашист“. Само че според тях „фашисти“ не са тези, които пращат танкове в Украйна, за да се бият с руснаците, а фашисти са „Алтернатива за Германия“, които се опитват да защитят германския интерес и са срещу изпращането на оръжия и срещу нелегалните мигранти, които заляха страната, живеят на гърба на германския данъкоплатец и дори вече искат обявяването на халифат.

    Днес всичко е наопаки, грозното е обявено за хубаво, злото за добро, ненормалното за нормално.
  • 7 Възрастен деец от Канада SS

    3 1 Отговор
    А на мен ми ръкопляскаха с овации и ставане на крака в парламента!

    Дори получих орден за рождения си ден!
  • 8 Джамбaза

    1 2 Отговор
    4-та гренадерська дивізія зброї СС «Галичина» добри ли са или са лоши?
    Бившият президент на Украйна Зеленски се подписа на тяхното знаме и им пожела светло бъдеще,
    а ЕС аплодира горещо.
  • 9 алоУУУУУ

    1 0 Отговор
    Прав е човека , не всички са били престъпници . СС бяха просто войници ,които изпълняваха заповеди ,и то стриктно без изключения . Явно истината не се харесва на либералниците .....
Новини по държави: