Отидете към основна версия

2 422 30

Израелската армия разположи танкове в сърцевината на град Рафах

  • рафах-
  • израел-
  • хамас-
  • израелска армия-
  • танкове

Израелската армия активно действа в района на Рафах, факт, потвърден от самата армия, въпреки че запазиха мълчание относно спецификата на своите операции

Снимка: БГНЕС

Израелските танкове за първи път достигнаха центъра на Рафах. Очевидци са забелязали тези танкове близо до джамията "Ал Ауда", отбелязвайки забележителен напредък към сърцевината на града, предават Ройтерс и БТА.

Израелската армия активно действа в района на Рафах, факт, потвърден от самата армия, въпреки че запазиха мълчание относно спецификата на своите операции.

Градът е подложен на непрекъснати въздушни и танкови бомбардировки, които продължават въпреки глобалното осъждане на последната атака, която доведе до трагичната смърт на най-малко 45 палестинци, много от които бяха деца, жени и възрастни хора. Това нападение допълнително подхрани дебата и безпокойството относно продължаващите военни действия в района.

След този удар поне още 26 души са убити от израелски удари в Рафах, съобщиха представители на анклава, управляван от бойци на „Хамас“, цитирано от БТА.

Тъй като израелските танкове се впуснаха в западните части на Рафа, позиционирайки се стратегически на хълма Зуруб, избухнаха сблъсъци между израелските сили и бойците на "Хамас:. Интензивността на конфликта е очевидна, като и двете страни водят ожесточени битки.

Израелската офанзива в Рафах започна преди три седмици с превземането на граничния пункт с Египет. Танкове са си проправяли път в различни квартали, но все още не са навлезли в града с пълна сила.

Разположените израелски танкове в сърцето на Рафах бележи значителна ескалация на конфликта.

Международната общност наблюдава и се надява на решение, което може да сложи край на насилието и страданието.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 16 гласа.

Свързани новини