28 Май, 2024 14:27 2 348 30

Израелската армия разположи танкове в сърцевината на град Рафах

  • рафах-
  • израел-
  • хамас-
  • израелска армия-
  • танкове

Израелската армия активно действа в района на Рафах, факт, потвърден от самата армия, въпреки че запазиха мълчание относно спецификата на своите операции

Израелската армия разположи танкове в сърцевината на град Рафах - 1
Снимка: БГНЕС

Израелските танкове за първи път достигнаха центъра на Рафах. Очевидци са забелязали тези танкове близо до джамията "Ал Ауда", отбелязвайки забележителен напредък към сърцевината на града, предават Ройтерс и БТА.

Израелската армия активно действа в района на Рафах, факт, потвърден от самата армия, въпреки че запазиха мълчание относно спецификата на своите операции.

Градът е подложен на непрекъснати въздушни и танкови бомбардировки, които продължават въпреки глобалното осъждане на последната атака, която доведе до трагичната смърт на най-малко 45 палестинци, много от които бяха деца, жени и възрастни хора. Това нападение допълнително подхрани дебата и безпокойството относно продължаващите военни действия в района.

След този удар поне още 26 души са убити от израелски удари в Рафах, съобщиха представители на анклава, управляван от бойци на „Хамас“, цитирано от БТА.

Тъй като израелските танкове се впуснаха в западните части на Рафа, позиционирайки се стратегически на хълма Зуруб, избухнаха сблъсъци между израелските сили и бойците на "Хамас:. Интензивността на конфликта е очевидна, като и двете страни водят ожесточени битки.

Израелската офанзива в Рафах започна преди три седмици с превземането на граничния пункт с Египет. Танкове са си проправяли път в различни квартали, но все още не са навлезли в града с пълна сила.

Разположените израелски танкове в сърцето на Рафах бележи значителна ескалация на конфликта.

Международната общност наблюдава и се надява на решение, което може да сложи край на насилието и страданието.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поршебик

    15 31 Отговор
    Само напред Братя Израелци !! Бог е с вас !! Смажете терористите !!

    Коментиран от #5

  • 2 ⚜️Лопата с чип⚜️

    21 12 Отговор
    Всяко убито дете в Газа сега е тухла в бъдещите крематориуми! Запишете си го някъде за да не питате после от къде на къде ще бъдат тока и в тях отново!
  • 3 Кан Овигий

    4 18 Отговор
    Слава Украйна
    Слава Палестина
  • 4 Византия

    12 17 Отговор
    Очите ми се насълзяват от гордост !! Смелите Израелски войни тръгват на бой Срещу нечестивите арабски орди !!
  • 5 Българин

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Поршебик":

    Испанското правителство официално призна Палестина за държава. Това съобщи шефът на външното министерство на страната Хосе Мануел Албарес

    Коментиран от #6

  • 6 ПраБългарин

    10 7 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Същото правителство признава и хамас за ислямски терористи
  • 7 Тралала

    11 17 Отговор
    Няма такова нещо като - палестински Народ. Това е тумба от племена !

    Коментиран от #22

  • 8 Историк

    23 8 Отговор
    Евреите правят с палестинците същото което Германия правеше с тях самите. Може би Хитлер е бил прав.....

    Коментиран от #17, #23

  • 9 Антиционист

    12 11 Отговор
    С танкове срещу цивилни. Израел е държава военнопрестъпник и няма място ни на Евровизия, ни на европейски първенства. А Нетаняху го чака арест и процес за престъпления и геноцид.
  • 10 Скапаняци

    10 4 Отговор
    Наблюдавали и осъждали,но нито една от тези държави не прекрати икономическите си отношения с Израел нито изгони израелски посланик.Лицемери!
  • 11 Бесен язовец

    11 10 Отговор
    ХАМАС да се предадат и всичко ще приключи. Терористите се ослушват и се надяват да им се размине. Палестинците ги поддържат. Затова мощна танкова атака и пълно унищожение на ХАМАС. Това е.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Египтянин

    9 9 Отговор
    Като са ви толкова мили тия палестински терористи приберете ги в държавите си да видите какво е ужас. Палестинците са скакалци от северо-западна Африка, които се установяват в ГАЗА по времето когато сме под Турско робство и тия земи са част от турската империя. Турция трябва да си ги прибере.Египет и другите арабски държави не ги искат в държавите си. Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет също се страхува от тях и затова затворил границата. Палестинките раждат като като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС и САЩ. Ужас. За мъжете да не говорим. Те въобще не полагат никакви грижи към децата, а по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят.
  • 14 УдоМача

    9 5 Отговор
    На земята няма кой да ги осъди, но Господ при всички положения ще ги съди справедливо!
  • 15 Сашо

    14 5 Отговор
    Путин си е цвете,в сравнение с тия сатрапи!
  • 16 Калпазанин

    14 7 Отговор
    Колко "демократично" да влезеш в претъпкан град с цивилни най вече жени и деца с танкове и да си ги избиваш ей тъй, на всичкото отгоре да ревеш че ти си жертвата
  • 17 Калпазанин

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    Не е може би, така си е. И не само зарова Хитлер ги е гонил
  • 18 Ако в

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Голем смях":

    арабските страни нямаше петрол,нямаше да има внос на демокрация и в Европа сега нямаше да има арабски пришълци.
  • 19 българина

    7 2 Отговор
    не виждам разлика между израелски танкове в признатата държава Палестина и руски танкове в украйна! но виждам разлика в санкциите
  • 20 българина

    13 2 Отговор
    защо нато не въоръжава хамас, дефакто армията на Държавата Палестина? ние защо не пращаме помощ
  • 21 12345

    10 2 Отговор
    Юдеите са най-долното и мръсно племе на света,за това тези неверници никой не ги иска,вече всички смятат че германците са били прави през ВСВ.
  • 22 ССС

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Тралала":

    А "великия" американски народ какъв е?
  • 23 ССС

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    Не знам кой стои зад този ник, но което си е вярно - си е вярно. + и от мен.
  • 24 ССС

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Голем смях":

    Има - мошетата!
    А тази "сган" се е къпала и правила сложни изчисления, по времето, когато в "цивилизована" Европа са горяли на клада ако се усъмниш, че Земята е плоска, и всичко се върти около нея.
    За съжаление - днес се прекалява с фанатизма, и Корана се чете и спазва като "дявола- Евангелието"
  • 25 партизан

    3 2 Отговор
    време е палестинците по света да поизравнят резултата, има много еврейска паплач по света....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 До Комисарите на ЕС

    3 1 Отговор
    Господа Комисари,
    Не подценявайте опасността, която донесе мощната бежанска вълна заляла старият континент с тенденция да стане ислямски. Обръщам внимание, че Фундaмeнтaлиcтитe, кoитo тoрмoзят хриcтиянcкa Eврoпa, нe ca пo-рaзлични oт cъбрaтятa cи, cъзнaтeлнo пoдпaлили прeди 30 гoдини хoтeл „Мaдъмaк“ в грaд Cивac. Тaм изгoряхa живи 35 души – чacт oт цвeтa нa турcкaтa интeлигeнция. Oт пoжaрa пo чудo уcпя дa ce cпacи извecтният пиcaтeл, пoзнaтият и прeвeждaн и у нac, Aзиc Нecин, чиятo oбвинитeлнa рeч прeд cъcтaв нa Глaвнaтa прoкурaтурa в Aтинa и днec e aктуaлнa. Eтo чacт oт нeя: „Oбвинявaм вcички нaши прaвитeлcтвa, кaзвa тoй, кoитo cи зaтвaряхa oчитe или пooщрявaхa фaнaтизмa дoри cъc зaкoнoви нoрми – уж в имeтo нa дeмoкрaциятa. Cрeднoвeкoвнoтo иcлямcкo вaрвaрcтвo в Cивac нe e нитo първoтo, нитo щe бъдe пocлeднoтo му прoявлeниe в cтрaнaтa. Иcтинcкитe винoвници зa тoвa ca oнeзи, кoитo зaeмaт ключoви пoзиции във влacттa и пoд мacкaтa нa „зaщитници нa дeмoкрaциятa“ зaхрaнвaт тoвa гниeщo трecaвищe – тo прoизвeждa диви cъщecтвa c брaди и чaлми, тe крeщяхa в изcтъплeниe прeд гoрящия хoтeл: „Иcкaмe Шeриaт!“ и „Cъд зa нeвeрницитe! следва
  • 28 До Комисарите на ЕС

    1 2 Отговор
    Шeриaтът нaвcякъдe e eдин и cъщ, eднaкви ca нeгoвитe прaвилa и зaпoвeди зa рязaнe нa ръцe и eзици, убивaнe c кaмъни нa нeвярнaтa cъпругa. Тoвa ca дoгми, извлeчeни oт Кoрaнa, и вcякaкви oбeщaния зa „cмeкчaвaнe, хумaнизирaнe и дeмoкрaтизирaнe“ нa иcлямa ca глупocти, лъжливи и нeприлoжими бacни. Дoкaтo гoвoря тук прeд вac, виждaм кaк прoдължaвa нacтъплeниeтo нa Шeриaтa, кoйтo вce пo-cмeлo oгoлвa зъби и вaди нoкти, ръмжи и дeбнe нoвaтa cи плячкa. Жaлкo зa Турция и нeйния нaрoд! Глeдaм нa бъдeщeтo cъc cтрaх и cъжaлeниe, чaкaт ни мнoгo тeжки дни при днeшнитe тeндeнции и рeaлнocти. Oпacнocттa хлoпa нa врaтитe ни и кaзвa нa виcoк глac: “ Aз cъм Шeриaтът, идвaм, бъдeтe гoтoви! Жaлкo зa Турция и нeйния нaрoд! Глeдaм нa бъдeщeтo cъc cтрaх и cъжaлeниe, чaкaт ни мнoгo тeжки дни при днeшнитe тeндeнции и рeaлнocти. Oпacнocттa хлoпa нa врaтитe ни и кaзвa нa виcoк глac: “ Aз cъм Шeриaтът, идвaм, бъдeтe гoтoви“! край
    България, гр.София, 2024г.
  • 29 Българин

    3 0 Отговор
    Тези ислямски мигранти са нахални. Като си хукнал към Европа и искаш да ползваш социалните помощи ще трябва да спазваш определени изискванияя. Ако искаш да си ползваш мюсюлманската религия ще мигрираш в Катар или друга богата арабска държава, а не в Християнска Европа. Щом идваш в Европа обаче, оставяш религията си там от където си дошъл и ставаш ХРИСТИЯНИН! Иначе самолета и обратно в Афганистан при талибаните. Да видиш що е то демокрация. А, нашти мигранти ми надянали бурки и чалми,че и шалвари даже и така се движат по територията на Европа! Срамота! Докога така?
  • 30 Бончо

    0 0 Отговор
    Вместо да рони крокодилски сълзи, международната общност да арестува терористите от Хамас ида ги съди в Хага!!!