Отидете към основна версия

1 693 5

Крайната десница на Острова се доближава до консерваторите

  • великобритания-
  • найджъл фарадж-
  • консерватори

"Реформирай Обединеното кралство" на Найджъл Фарадж е само на два пункта от управляващите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Крайнодясната партия "Реформирай Обединеното кралство" на популиста Найджъл Фарадж вече се доближава на два пункта от консерваторите, според последното проучване на YouGov за "Скай нюз", предаде БНР.

Последното ексклузивно седмично проучване, проведено в понеделник и вторник, преди първия пряк телевизионен дебат между Риши Сунак и Киър Стармър, дава преднина на лейбъристите с 40% одобрение. Следват торите с 19%, "Реформирай Обединеното кралство" със 17%, либералдемократите с10% и зелените със 7%.

Интересен момент е, че по-голямата част от проучването е проведено, след като в понеделник Найджъл Фарадж изненадващо направи завой, като стана лидер на "реформаторите" и се кандидатира за общите избори на 4 юли.

Проучването вероятно ще разтревожи някои консерватори, които се страхуват да не загубят гласоподаватели от дясното крило на своята партия към "Реформирай Обединеното кралство", особено сега, когато Фарадж е начело, коментира "Скай нюз". "Таймс" пише, че откакто Фарадж е начело, в партията са постъпили 7000 нови членове. А Надин Дорис - бивш министър от времето на Борис Джонсън, прогнозира, че "реформаторите" още този уикенд ще изпреварят консерваторите в социологическите проучвания. Анализатори смятат, че партията на Найджъл Фарадж може да спечели четири места в новия парламент.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: