Отидете към основна версия

706 2

Неочаквана проверка на бойната готовност стартира в Беларус

  • беларус-
  • проверка-
  • стартира-
  • бойна готовност

Министерството на отбраната на Беларус подчерта, че тази цялостна проверка ще обхване различни военни компоненти

Снимка: БГНЕС

На 21 юни Беларус започна внезапна оценка на бойната готовност на своите въоръжени сили, съобщиха от руската служба на BBC. Това учение е предвидено да се разгърне в регионите на Брест и Гомел, като и двете граничат с Украйна, сигнализирайки за значителни военни маневри в района, предава News.bg.

Министерството на отбраната на Беларус подчерта, че тази цялостна проверка ще обхване различни военни компоненти. В учението участват подразделения за оперативно командване, сили за специални операции, ракетни и артилерийски части, както и военновъздушните сили и войските за противовъздушна отбрана.

Министерството също така подчерта, че обществеността може да стане свидетел на движение на военна техника по обществените пътища през този период, което показва мащаба и сериозността на учението. Тази неотдавнашна проверка на готовността следва подобна изненадваща инспекция, проведена на 7 май, демонстрирайки постоянния ангажимент на Беларус да оценява и подобрява своите военни способности.

Tова развитие е особено забележително предвид стратегическите местоположения на регионите Брест и Гомел. Участието на широк спектър от военни части и потенциалът за засилено военно присъствие по обществените пътища подчертават задълбочеността на тази проверка.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: