Last news in Fakti

21 Юни, 2024 10:54 699 2

Неочаквана проверка на бойната готовност стартира в Беларус

  • беларус-
  • проверка-
  • стартира-
  • бойна готовност

Министерството на отбраната на Беларус подчерта, че тази цялостна проверка ще обхване различни военни компоненти

Неочаквана проверка на бойната готовност стартира в Беларус - 1
Снимка: БГНЕС

На 21 юни Беларус започна внезапна оценка на бойната готовност на своите въоръжени сили, съобщиха от руската служба на BBC. Това учение е предвидено да се разгърне в регионите на Брест и Гомел, като и двете граничат с Украйна, сигнализирайки за значителни военни маневри в района, предава News.bg.

Министерството на отбраната на Беларус подчерта, че тази цялостна проверка ще обхване различни военни компоненти. В учението участват подразделения за оперативно командване, сили за специални операции, ракетни и артилерийски части, както и военновъздушните сили и войските за противовъздушна отбрана.

Министерството също така подчерта, че обществеността може да стане свидетел на движение на военна техника по обществените пътища през този период, което показва мащаба и сериозността на учението. Тази неотдавнашна проверка на готовността следва подобна изненадваща инспекция, проведена на 7 май, демонстрирайки постоянния ангажимент на Беларус да оценява и подобрява своите военни способности.

Tова развитие е особено забележително предвид стратегическите местоположения на регионите Брест и Гомел. Участието на широк спектър от военни части и потенциалът за засилено военно присъствие по обществените пътища подчертават задълбочеността на тази проверка.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Швейк

    5 2 Отговор
    Лукашенко се прави на мъж.
  • 2 Гориил

    5 2 Отговор
    Сега това се превръща в рутина. Русия и Беларус няма да ви дадат почивка.
Новини по държави: