Отидете към основна версия

2 755 1

Болсанаро се надява, че Тръмп ще се завърне в Белия дом

  • бразилия-
  • жаир болсанаро-
  • протест-
  • доналд тръмп

Крайнодесният бивш президент на Бразилия говори на протестен митинг

Бившият президент на Бразилия Жаир Болсонаро изрази надежда по време на състоялия се вчера протестен митинг на консервативно настроени политици и граждани, че кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп ще се завърне в Белия дом, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Крайнодесният лидер обяви, че десницата укрепва позициите си навсякъде по света, например в Италия и Франция.

"С Божията помощ (президент на САЩ) ще е Тръмп през ноември", заяви Болсонаро пред около 3500 свои привърженици на организирания от бразилския клон на Конференцията за консервативни политически дейности (CAPC Brasil) митинг в крайбрежния курорт Балнеарио Камбориу в Южна Бразилия.

Демонстрацията беше първата значима масова проява на опозицията, насочена към местните избори в страната през октомври. Целта на Болсонаро е и отсега да започне да набира подкрепа за президентските избори през 2026 г. "Искаме си Болсонаро обратно", скандираха по време на протеста негови симпатизанти, макар и бившият държавен глава да има забрана да участва в избори до 2030 г. заради "посегателство срещу демокрацията", посочва Ройтерс.

"За нас е много важно отново да обединим консерваторите с либерални възгледи за икономиката и да обсъдим бъдещето на десницата в Бразилия", заяви бившият министър на околната среда Рикардо Салеш.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: