Отидете към основна версия

2 521 11

Камала Харис стеснява избора си за вицепрезидент до двама губернатори

  • камала харис-
  • вицепрезидент

Изборът на вицепрезидент е едно от най-важните решения, които Харис предстои да вземе, след като набързо организира кампанията си.

Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на Демократическата партия Камала Харис стесни избора си за вицепрезидент до двама души, предаде "Ройтерс". Това са двама губернатори - на Пенсилвания - Джош Шапиро, и на Минесота - Тим Уолц, разкриха в понеделник трима източници, близки до Харис, цитирано от News.bg.

Очаква се настоящият вицепрезидент на САЩ да обяви избора си до вторник, преди първата си планирана публична изява заедно с него в университета Темпъл във Филаделфия.

Изборът на вицепрезидент е едно от най-важните решения, които Харис предстои да вземе, след като набързо организира кампанията си.

Той ще трябва да е равностоен съперник на сенатора Джей Ди Ванс, който във вторник също ще има предизборна изява във Филаделфия.

Шапиро е 51-годишен. Смятан е за изгряваща звезда на Демократическата партия, ползва се с голямо одобрение в Пенсилвания, чиито 19 електорални гласа го правят задължителен за спечелване - както за Харис, така и за Тръмп.

Шапиро е бивш главен прокурор. Освен това, ако бъде избран за вицепрезидент, той ще бъде първият на този пост, който е от еврейски произход. Но това крие и рискове - от една страна силната му подкрепа за Израел може да отблъсне някои прогресивни гласоподаватели, от друга - именно това може да се хареса на умерените избиратели и да обезсили усилията на републиканците да превърнат войната в Газа в проблем за демократите.

Уолц е 60-годишен, ветеран от армията и бивш учител. През последните седмици той се изяви като яростен защитник на Харис, като нарече конкурентите ѝ Тръмп и Джей Ди Ванс "странни", нещо, което се прие с голямо удоволствие от организаторите на кампанията на кандидата на демократите.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини