6 Август, 2024 07:51 2 520 11

Камала Харис стеснява избора си за вицепрезидент до двама губернатори

  • камала харис-
  • вицепрезидент

Изборът на вицепрезидент е едно от най-важните решения, които Харис предстои да вземе, след като набързо организира кампанията си.

 Камала Харис стеснява избора си за вицепрезидент до двама губернатори - 1
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на Демократическата партия Камала Харис стесни избора си за вицепрезидент до двама души, предаде "Ройтерс". Това са двама губернатори - на Пенсилвания - Джош Шапиро, и на Минесота - Тим Уолц, разкриха в понеделник трима източници, близки до Харис, цитирано от News.bg.

Очаква се настоящият вицепрезидент на САЩ да обяви избора си до вторник, преди първата си планирана публична изява заедно с него в университета Темпъл във Филаделфия.

Изборът на вицепрезидент е едно от най-важните решения, които Харис предстои да вземе, след като набързо организира кампанията си.

Той ще трябва да е равностоен съперник на сенатора Джей Ди Ванс, който във вторник също ще има предизборна изява във Филаделфия.

Шапиро е 51-годишен. Смятан е за изгряваща звезда на Демократическата партия, ползва се с голямо одобрение в Пенсилвания, чиито 19 електорални гласа го правят задължителен за спечелване - както за Харис, така и за Тръмп.

Шапиро е бивш главен прокурор. Освен това, ако бъде избран за вицепрезидент, той ще бъде първият на този пост, който е от еврейски произход. Но това крие и рискове - от една страна силната му подкрепа за Израел може да отблъсне някои прогресивни гласоподаватели, от друга - именно това може да се хареса на умерените избиратели и да обезсили усилията на републиканците да превърнат войната в Газа в проблем за демократите.

Уолц е 60-годишен, ветеран от армията и бивш учител. През последните седмици той се изяви като яростен защитник на Харис, като нарече конкурентите ѝ Тръмп и Джей Ди Ванс "странни", нещо, което се прие с голямо удоволствие от организаторите на кампанията на кандидата на демократите.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко

    10 3 Отговор
    Няма нормален американец който да гласува вече за демократ. Да гласуваш за демократ трябва да си отритнат от обшеството със сициални проблеми и агрвсия

    Коментиран от #6, #11

  • 2 Ний ша Ва упрайм

    6 3 Отговор
    туй ими камила май доста полулярно у англосаксонския свят? То ша да е ка нашето с танка
  • 3 Камала

    8 3 Отговор
    Ще ги приеме и двамата едновременно
  • 4 Гориил

    9 2 Отговор
    Без да има време да издигне своята кандидатура и да вземе властта от действащия президент, тя организира цветна революция в Бангладеш.

    Коментиран от #5

  • 5 Харис е вицепрезидент на САЩ

    2 11 Отговор

    До коментар #4 от "Гориил":

    Наясно е с властта...Нанев време не и трябва, а добра предизборна кампания. Дядо Тръмп е време да си подава документите в НОИ за пенсия

    Коментиран от #9

  • 6 Красимир Петров

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко":

    Напълно си прав.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 любител

    6 1 Отговор
    тая възтъмничката камила много си е повярвала та чак си избира и вицета. хахаха
  • 9 Мнение

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Харис е вицепрезидент на САЩ":

    Ти чул ли си я кви ги блещи при разни събития???
    Всички нормални говорят, че Бай Дън беше повече в час от тая!!!

    В едно видео я слушах как говори няколко минути за нещо, а в крайна сметка не каза нищо!
    А в друго видео тая говореше, че е влюбена в жълтите училищни автобуси???!!!
    Тая многократно по-ненормална от Бай Дън, а той завалията показваше доста проблеми!

    Цялата "демократическа" (демонократическа) партия във фащ (заедно с марионетките им от ЕС и др) масово зад решетките за опит за убийство, както на Фицо, така и на Тръмп!
  • 10 Ха ха ха ха

    2 1 Отговор
    Малиии, тоз от снимката голем дзвер бе! Сигурно е братът на Торбалан. С такива ни плашеха на времето, да мируваме.
  • 11 АУУУУУ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко":

    ЕКЗИТПОЛ КАЗВАТ ДРУГО ......ТРЪМП ОТТЕЧЕ В КАНАЛА 🚾🚾🚾🚾🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣