Отидете към основна версия

1 227 11

Протестиращи попречиха на лидера на "Алтернатива за Германия" да присъства на събитие

  • бьорн хоке-
  • алтернатива за германия-
  • протест

Полицията използва срещу тях лютив спрей и бухалки

Полицията в източния германски град Йена използва лютив спрей и бухалки, за да разпръсне демонстрация на около 2 000 души, които протестираха срещу появата на лидера на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" Бьорн Хоке на публична дискусия и му попречиха да присъства на събитието, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Вечерта полицията съобщи, че първоначално не е знаела за пострадали. Очакваше се Хоке да се яви на публична дискусия в центъра на града.

След консултация с личната му охрана изявата на Хоке е била отменена, заяви говорител на полицията. Лидерът на АзГ в провинция Тюрингия, където изборите са насрочени за 1 септември, не се е явил на събитието, което впоследствие е било отменено.

Полицията съобщи, че протестиращите срещу АзГ са поискали разрешение за протеста, но са се появили повече хора от очакваното.

Понастоящем АзГ получава около 30% от гласовете на избирателите, което означава, че може да стане най-силната партия. Вътрешното разузнаване категоризира клона ѝ в Тюрингия като дясноекстремистка партия, припомня ДПА.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: