21 Август, 2024 05:26 1 226 11

Протестиращи попречиха на лидера на "Алтернатива за Германия" да присъства на събитие

  • бьорн хоке-
  • алтернатива за германия-
  • протест

Полицията използва срещу тях лютив спрей и бухалки

Полицията в източния германски град Йена използва лютив спрей и бухалки, за да разпръсне демонстрация на около 2 000 души, които протестираха срещу появата на лидера на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" Бьорн Хоке на публична дискусия и му попречиха да присъства на събитието, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Вечерта полицията съобщи, че първоначално не е знаела за пострадали. Очакваше се Хоке да се яви на публична дискусия в центъра на града.

След консултация с личната му охрана изявата на Хоке е била отменена, заяви говорител на полицията. Лидерът на АзГ в провинция Тюрингия, където изборите са насрочени за 1 септември, не се е явил на събитието, което впоследствие е било отменено.

Полицията съобщи, че протестиращите срещу АзГ са поискали разрешение за протеста, но са се появили повече хора от очакваното.

Понастоящем АзГ получава около 30% от гласовете на избирателите, което означава, че може да стане най-силната партия. Вътрешното разузнаване категоризира клона ѝ в Тюрингия като дясноекстремистка партия, припомня ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаа

    2 33 Отговор
    Западна германия сигурно си плюе брадата, че им върнаха тези източни плъхове промити с блатна пропаганда мозъци. След обединението източната част работи срещу западната. Източногерманката Меркел им натресе тумби араби.

    Коментиран от #6, #8, #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Търновец

    17 1 Отговор
    Германия а и цяла Европа години наред сме под външен натиск да не сме Стара Византия - крепост на Християни - Чарлз Купчан - а да сме многокултурна територия повторение на Римската империя но със столица Тел Авив. От друга страна обаче наричат Германците "Славяни" - цирк Кремъл. Та Германците имат право да си построят тяхна алтернатива - Германци за свободна Германия.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 " свободна Германия "

    30 2 Отговор

    До коментар #3 от "Търновец":

    След 1945 г НЕ е имало до ден днешен.
    Страната и днес е осеяна с военни бази на САЩ и британците. Не й беше позволено да разработва стратегически оръжия и да има силна армия. Една Северна Корея днес военно е по-силна от Германия и Япония взети заедно. Япония също е окупирана от САЩ. И също няма право да има силни оръжия и силна армия!

    Коментиран от #7

  • 6 Напротив, западните

    30 1 Отговор

    До коментар #1 от "мдаа":

    Немци са с дълбоко промити мозъчета.
    Те все още вярват, че имало демокрация. Заселиха страната им с други народи, той бъхта и работи, като роб. Тая пропаднала държава му взема 65% от залатата да храни, лекува и дундурка милионите чужденци, които не правят нищо, ама той още вярва на пропадналите тъпанари на власт. Има пенсионери, работили над 40 г., местни немци и пенсията им е 800 евро. Докато на вчера дошъл чужденец, не работещ и не разбиращ нищо, доходите и всичко по издръжката му минава 1600 евро на месец. Тази идиотска държава е против местното население.
  • 7 Търновец

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "" свободна Германия "":

    То е голяма тема с базите и свободата - нормално много хора ходят на работа за да ядат а Германия и в Япония има хора ядат за да ходят на работа и с труд двата съзидателни народа направиха икономическо чудо. А още през 1920 Троцки и Сталин събраха голяма Червена армия и тръгнаха да правят Съветска власт в Полша и Германия през външна сила. В Германия Клара Цветлин Роза Люксембург и Карл Либкхнехт иска диктатура на пролетариата и богатите в Австрия финансираха нова партия. И прочие....
  • 8 Румен

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "мдаа":

    Мдааа! Рано си се надрусал с евроатлантико лгтб ценности
  • 9 българин в Германия

    5 1 Отговор
    това, че са германци, не означава, че са умни. Подкрепят немското възраждане, защото войната им наруши спокойствието, вдигна цените на всичко и освен араби и африканци им докара и украинци. И на всичко това масово върви лгбт пропаганда.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ами тя Меркел я няма от доста време

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "мдаа":

    А тумбите продължават да пристигат и който де опълчи се обявява за крайно десен, Германия до 20 години ще е ислямска държава. Тогава ще дойдат ислямистите и няма да има джендъри и всякакви ЛГБТ - движения
Новини по държави: