Отидете към основна версия

1 033 31

Камала Харис критикува Доналд Тръмп за политизиране на Националното гробище Арлингтън

  • камала харис-
  • доналд тръмп-
  • гробище-
  • арлингтън-
  • критикува-
  • политизиране

Федералният закон и политиката на Пентагона не позволяват политически събития на мястото, но кампанията на Тръмп публикува видео от гробището в TikTok.

Снимкa: БГНЕС

Камала Харис изрази своето възмущение от посещението на Доналд Тръмп в Националното гробище Арлингтън, което тя определи като политически трик. Вицепрезидентът подчерта, че гробището е свещено място за почитане на загиналите американски военнослужещи и не трябва да се използва за политически цели, съобщава публикация на Харис в социалната мрежа X, предава Фокус.

Коментарите на вицепрезидента на САЩ са свързани с посещението на Тръмп на гробището в понеделник, където той участва в церемония по полагане на венци в чест на 13 военнослужещи, загинали при изтеглянето на американските войски от Афганистан през 2021 г.

Тръмп посети и секция 60 на гробището във Вирджиния, която военните смятат за свещено място. Федералният закон и политиката на Пентагона не позволяват политически събития на мястото, но кампанията на Тръмп публикува видео от гробището в TikTok.

Посещението на Тръмп предизвика критики от някои ветерани и роднини на войници. Харис напомни, че Тръмп е демонстрирал неуважение към военнослужещите и е унижавал техния принос, като преди е наричал загиналите "гадняри" и "неудачници". Тя изрази убеждението си, че всеки, който не уважава жертвите на войната и не разбира важността на тези свещени места, не трябва да бъде президент на САЩ. Харис завърши с обещание да продължи да почита паметта на падналите герои и да се противопоставя на опити за политизиране на тяхната жертва.

"Позволете ми да бъда откровена: бившият президент показа неуважение към свещената земя и всичко това за политически цели," пише Харис, цитирано от Фокус.

Американската армия също обвини кампанията на Тръмп, че е превърнала церемонията по поднасяне на венци в понеделник (26 август), посветена на смъртта на американски войници в Афганистан, във възможност за снимки. Армията също така обвини двама служители на кампанията, представляващи Тръмп.

Доналд Тръмп заяви, че е бил поканен на церемонията от семейството на един от почетените войници.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.

Свързани новини