Отидете към основна версия

3 775 34

Промяна в стратегията на руските войски се наблюдава след овладяването на село Водяное, заяви военен експерт

  • александър коваленко-
  • стратегия-
  • руски войски-
  • овладяване-
  • водяное

На 8 септември Deep State съобщи, че руските сили са превзели село Невелске в Донецка област.

Снимка: БГНЕС

След като руските сили овладяха село Водяное, близо до Угледар, те се опитват да променят стратегията си, като се стремят да заобиколят града. Предишните фронтални атаки се провалиха и доведоха до тежки загуби. В момента Русия планира едновременна офанзива от север, изток и юг, според Александър Коваленко, координатор на групата "Информационна съпротива" и военен експерт, предава ТСН, цитирано от Фокус.

Коваленко отбелязва, че за последните две години руското командване два пъти е нанесло тежки загуби на 155-а бригада морска пехота на руските въоръжени сили при фронтални атаки на Угледар от юг.

В момента врагът променя тактиката си и се опитва да заобиколи града от изток, като се стреми да достигне пътя 0532 "Мариинка - Угледар". Тъй като този път вече е под контрола на руснаците, те планират нова атака срещу града от север, изток и юг.

Според Коваленко, отбраната на Угледар може да стане изключително трудна в тези условия, особено ако руските войски настъпят и от север, от село Водяное. Все пак експертът отбелязва, че пълното обкръжаване на града е далеч.

"Руските въоръжени сили подготвят условия за обкръжаването на града, което може да отнеме до два месеца", посочва Коваленко.

На 8 септември Deep State съобщи, че руските сили са превзели село Невелске в Донецка област. На 9 септември анализаторите на украинския проект информираха, че руските войски са завзели и Водяное.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: