Тема: Украйна

9 Септември, 2024 20:37 3 760 34

Промяна в стратегията на руските войски се наблюдава след овладяването на село Водяное, заяви военен експерт

  • александър коваленко-
  • стратегия-
  • руски войски-
  • овладяване-
  • водяное

На 8 септември Deep State съобщи, че руските сили са превзели село Невелске в Донецка област.

Промяна в стратегията на руските войски се наблюдава след овладяването на село Водяное, заяви военен експерт - 1
Снимка: БГНЕС

След като руските сили овладяха село Водяное, близо до Угледар, те се опитват да променят стратегията си, като се стремят да заобиколят града. Предишните фронтални атаки се провалиха и доведоха до тежки загуби. В момента Русия планира едновременна офанзива от север, изток и юг, според Александър Коваленко, координатор на групата "Информационна съпротива" и военен експерт, предава ТСН, цитирано от Фокус.

Коваленко отбелязва, че за последните две години руското командване два пъти е нанесло тежки загуби на 155-а бригада морска пехота на руските въоръжени сили при фронтални атаки на Угледар от юг.

В момента врагът променя тактиката си и се опитва да заобиколи града от изток, като се стреми да достигне пътя 0532 "Мариинка - Угледар". Тъй като този път вече е под контрола на руснаците, те планират нова атака срещу града от север, изток и юг.

Според Коваленко, отбраната на Угледар може да стане изключително трудна в тези условия, особено ако руските войски настъпят и от север, от село Водяное. Все пак експертът отбелязва, че пълното обкръжаване на града е далеч.

"Руските въоръжени сили подготвят условия за обкръжаването на града, което може да отнеме до два месеца", посочва Коваленко.

На 8 септември Deep State съобщи, че руските сили са превзели село Невелске в Донецка област. На 9 септември анализаторите на украинския проект информираха, че руските войски са завзели и Водяное.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    57 2 Отговор
    Праведната Пропаганда, никога няма да стопли, че тва не е война за Територии! Ххаахха
  • 2 УГЛЕДАР

    58 1 Отговор
    Морски пехотинци от Тихоокеанския флот на Русия са отрязали път за снабдяване на голям украински гарнизон при Угледар
    Екипажите на БМП-3 от морската пехота на руския Тихоокеански флот, спадащи към групировката сили "Восток“, са превзели няколко опорни пункта на украинските въоръжени сили и успели да прекъснат пътищата за снабдяване на голям украински гарнизон край Угледар.
    "По време на огневата поддръжка на щурмовите подразделения (екипажите на БМП-3) те нанесоха огнево поражение по позициите на украинските въоръжени сили в района на Угледар. Морските пехотинци, като част от бронирани групи на БМП-3, превзеха няколко опорни точки на противника и успяха да прекъснат пътищата за снабдяване на голям гарнизон на Въоръжените сили на Украйна на Угледарския участък на фронта“, разказват от ведомството.
    Според командира на бронетанковата група с позивна "Криптонец", бойците се опитват да нанесат масово огнево поражение по позициите, тъй като ВСУ могат да минават надясно и наляво по фланговете. Механик-водачът на БМП-3 с позивна "Велес" отбеляза, че те са работили предимно в горски пояси, където се крият украинските бойци.
    "Те имат много добри укрепления тук - 100-150 метра опорни пунктове Имахме задача да вземем 12 километра, ние се справихме със задачата, естествено“, заяви боецът.
    МО на Русия също така отбеляза, че бойците на ВСУ в този участък на фронта са започнали да се предават по-често.

    Коментиран от #4

  • 3 Ксаниба

    60 2 Отговор
    Краха на бандеровският райх е очевиден. Германия затваря границите, защото всичкототбандеровец ще драпа на запад близките месеци
  • 4 УГЛЕДАР

    45 2 Отговор

    До коментар #2 от "УГЛЕДАР":

    Преди да щурмуват украински позиции, морските пехотинци по правило ги оставят настрана - пускат листовки от въздуха с предложение да се предадат и инструкции как да направят това.

    Коментиран от #29

  • 5 Само украински "експерти"

    32 1 Отговор
    ше слушаме тук?

    Коментиран от #33

  • 6 БУХАХАХА

    4 50 Отговор
    Ще ми заобиколят дeдoвия, те и в Ню Йорк обградиха ВСУ в химическата фабрика ама Азов ги би като маче у дирек.

    Коментиран от #10, #13, #16

  • 7 Бай

    30 0 Отговор
    Може да сте убедени че това ще стане
  • 8 дедо..

    41 1 Отговор
    Долу бандерците и техния вожд-зелен джугач..слава на крассная.

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Арестович

    39 1 Отговор

    До коментар #6 от "БУХАХАХА":

    Азов ли? Това са панелните им фенове. Азив отдавна е при бандера или на уранови рудници.

    Коментиран от #15

  • 11 Пълен разгром на ВСУ по целия фронт!

    46 1 Отговор
    Курската авантюра на въоръжените сили на Украйна, изглежда, само ще затвърди още повече репутацията на главнокомандващия на ВСУ Сирски, като „генерал 200“ и „касапин“. Той вече е убил повече от осем хиляди войници там, чиито трупове сега се разлагат в жегата в горските насаждения на района на Курск.
    ВСУшниците не могат да изведат не само загиналите, но и ранените, тъй като руската авиация, артилерия и пилотите на дронове превърнаха тази групировка на украинските въоръжени сили в „стадо без коне“.
    Има все повече признаци, че украинските въоръжени сили подготвят тайна операция за изтегляне на остатъците от своите бойци от руската територия обратно в Сумска област. Поне през последните два дни нови бригади от Въоръжените сили на Украйна не са прехвърляни в района на Курск.
    Останалите резерви на украинските въоръжени сили в Сумска област са обект на постоянни атаки. Очевидно тяхната задача сега е да осигурят прикритие за изтеглянето на остатъците от бригадите на украинските въоръжени сили от района на Курск и да попречат на нашите войски да стигнат далеч на раменете на отстъпващия враг.
    Сумска област, съобщава каналът „Старше Eди“, се превръща в гробище за техника на НАТО, включително американските реактивни системи Haymars и MLRS M270, както и самоходните оръдия Цезар и Богдан. През нощта на 6 септември нашите атакуваха летището в Суми. Половин ден не можаха да го изгасят.
    Операцията по изтегляне на недобитите части на Въоръжените сили на Украйна от райо
  • 12 Папата

    32 0 Отговор
    Бялото знаме. Много по-силни от вас вече го вдигнаха, четете историята.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 руснаците

    3 42 Отговор
    трябва да изчезнат
  • 15 БУХАХАХА

    0 30 Отговор

    До коментар #10 от "Арестович":

    А кой освободи Ню Йорк ма бурятке?!

    Коментиран от #20, #21

  • 16 Мухаха, Бухаха, Пхахаха Азов

    41 1 Отговор

    До коментар #6 от "БУХАХАХА":

    „Онзи „Азов“, който беше първоначално, в началото на специалната военна операция, почти го няма. Този „Азов” вече е в небитието, на гости на Бандера. Сега от него е останало само името. Днес това са хора, които като попаднат в плен, се представят за готвачи, всички плачат, разказват как са били насилствено мобилизирани в армията и принудени да се бият. Такива упорити, идейни нацисти сред тях не съм виждал от много отдавна. Новите „азов“-ци веднага разбират, че са били измамени, че са били хвърлени като месо. Затова смятам, че днес качественият и количественият състав, който е бил първоначално, вече е съвсем различен“, разказва командирът на „Ахмад“ Апти Алаудинов.

    Коментиран от #24

  • 17 Пълен разгром на ВСУ....

    39 1 Отговор
    Операцията по изтегляне на недобитите части на Въоръжените сили на Украйна от района на Курск, както се очакваше, е покрита с „информационна мъгла“. Сирски в интервю за CNN заявява, че операцията в района на Курск „протича успешно“. Казват, че това е допринесло за повишаването на морала на украинските войници. Чудя се кои войници има предвид? Не са ли онези 8000, които загинаха на територията на Курск?
    Позицията на Зеленски и неговите генерали не предизвикват завист. След като стана ясно, че в района на Курск няма какво повече да правят и че живата сила и техника на украинските въоръжени сили там просто се изтребват, Зеленски трябваше да даде команда за отстъпление, за да спаси поне няколко бригади, които могат да прикрият Торецк, Покровск, Угледар. Но да направиш това означава да се разпишеш за пълен провал.
    Сега креативчиците от 95-ти квартал спешно търсят и съгласуват с кураторите на НАТО формулировка, която може да се използва за докладване на завършването на авантюрата в Курск. Най-вероятно ще изглежда така: настъплението на украинските въоръжени сили на Курска земя осуети плановете на Москва, даде време на Киев и показа, че боеспособните ВСУ все още са способни на много. Да бе, да.
    Междувременно руските войски - специални части, морска пехота, дронове - денонощно изпълняват това, което президентът Путин нарече свещен дълг на руската армия - унищожаването на врага на територията на Курск.
    Както отбелязва ресурсът „Военна хроника“, „по-голямата час
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Арестович

    29 1 Отговор

    До коментар #15 от "БУХАХАХА":

    Къв ню йорк те гони ва, копонарке?? Да не си от Орландо вци

    Коментиран от #22

  • 21 Гълъбовв

    25 1 Отговор

    До коментар #15 от "БУХАХАХА":

    Пак ли бълнуваш, ма. Марш в стаята.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Арестович

    19 1 Отговор

    До коментар #22 от "БУХАХАХА":

    То въпросът ти е типично копонарски - риторичен като панелкината ти същност. Коня е на терасата, а бурятките ти опанират деннонощно в живота!! И как оцеляваш в този западен едем, начии
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Апти Алаудинов

    14 1 Отговор

    До коментар #24 от "БУХАХАХА":

    Вярвай си.
  • 28 Гоги

    16 2 Отговор

    До коментар #22 от "БУХАХАХА":

    Бурятката сиси георгиева я няма. Кого питаш, бре? Само тя е на твоя акъл и ще ти отговори това, което искаш да чуеш.🤣😂🤣🤣
  • 29 среднощен

    23 2 Отговор

    До коментар #4 от "УГЛЕДАР":

    "Донецк, Угледар, Покровск" - "триъгълник, в който са разположени много "минни шахти"... Включването на "професионалната морска пехота Восток" показва "волята на Кремъл" за завладяване на "индустриалните центрове", а след това на по-големите градове в близост...
  • 30 Коко

    11 0 Отговор
    Отляво,отдясно, централни както си иска го правят, а резултатът е винаги "отзад" на украинците
  • 31 Диванен стратег

    13 0 Отговор
    Ако падне Угледар, Запорожкият фронт ще тръгне бързо на север.
  • 32 Голям праз

    10 2 Отговор

    До коментар #22 от "БУХАХАХА":

    Никой не е освободил Ню Йорк, опитват се да направят пробив, за да изведат обкръжените части от града. Нещо друго да не ти е ясно?
  • 33 Сандо

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Само украински "експерти"":

    Имат право на последна дума!
  • 34 Влюбена

    1 0 Отговор
    Александър Коваленко, координатор на измислената група "Информационна съпротива" и самозван военен експерт. Как от блогер се става доктор и професор Ели?
Новини по държави: