Отидете към основна версия

812 13

Киър Стармър повече няма да приема дарения за покупка на облекло

  • киър стармър-
  • премиер-
  • дарения

Решението на британския премиер е взето след масови медийни критики, че е получил подаръци за хиляди британски лири

Британският премиер Киър Стармър вече няма да приема дарения, с които да плаща за облеклото си, съобщиха днес от "Даунинг стрийт“ 10 (резиденцията на британския премиер), предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Решението му е взето след масови медийни критики, че е получил подаръци за хиляди британски лири.

Лидерът на Лейбъристката партия Стармър, който дойде на власт през юли, беше подложен на острите критики този месец, след като стана ясно, че е получил дарения от богат дарител на партията му, с които е платил за за облеклото си за всекидневието и за посещения на спектакли, както и за скъпи дрехи и услуги за съпругата си.

По-рано тази седмица телевизия "Скай Нюз“ съобщи, че премиерът е декларирал, че е получил подаръци, различни облаги и хотелско настаняване за над 100 000 лири от декември 2019 г. насам, което е повече от всеки друг депутат в британския парламент в този период.

"Даунинг Стрийт“ съобщи, че освен Стармър, вицепремиерката Анджела Райнър и финансовата министърка Рейчъл Рийвс също няма да приемат бъдещи дарения за покупка на облекло.

Министър-председателят каза, че е спазил необходимите правила за прозрачност, като е декларирал подаръците си, но сумата се е оказала вредна за политиката му в момент, когато неговото правителство намалява финансовата помощ за плащането на сметките за енергоснабдяване от милиони пенсионери.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: