Отидете към основна версия

1 244 10

Кметът на Лондон се опасява от скок на престъпленията от омраза на Острова

  • садик хан-
  • лондон-
  • великобритания-
  • престъпления

Предупреждението на Садик Хан идва на фона на нарастването на насилието в Близкия изток

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кметът на Лондон Садик Хан предупреди за потенциално увеличаване на престъпленията от омраза във Великобритания, предизвикано от нарастването на насилието в Близкия изток, след като водеща британска еврейска организация предупреди за опасността от "атаки за отмъщение" на Острова, предаде БНР.

Предупреждението на кмета на столицата идва след поредица от израелски въздушни удари срещу цели в Ливан, които убиха високопоставени лидери на “Хизбула”, както и последователи на групировката, но има опасения, че са убити и десетки невинни цивилни.

Садик Хан от известно време спешно осигурява финансиране на групи в Лондон, които се противопоставят на омразата. Сраженията на Израел с подкрепяната от Иран "Хизбула" пораждат опасения, че групировката, определена като терористична от британското правителство, може да започне атаки срещу еврейски цели в чужбина като начин на отмъщение срещу Израел.

Престъпления от омраза има и срещу мюсюлманската общност във Великобритания. "Знаем, че ескалацията на конфликта в Близкия изток често води до увеличаване на престъпленията от омраза тук, в Лондон. Свидетели сме на отвратително и напълно неприемливо нарастване на престъпленията от омраза през последната година, особено що се касае до антисемитизма и ислямофобията, което оказа дълбоко въздействие върху нашите еврейски и мюсюлмански общности в Лондон", заяви Садик Хан.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: